2019.05.07 22:31 indingo Olvasottság: 251x
0

Kerekdeden is lehet szép az élet

A Dumplin Így kerek az élet Julie Murphy azonos című nagy sikerű regénye alapján készült. A könyv stílusa és szókimondósága hamar belopta magát az olvasók szívébe. A film szerethető alkotás, de nem az a maradandó fajta, ahol remek beszólások és párbeszédek vannak, amiért újra akarnád nézni. Így kerek az élet, de a történet nem volt az.

A legfőbb problémám a karakterekkel volt, pontosabban azok hiányával. Bedobtak jó pár szereplőt, de nem igazán tudtuk megismerni őket. A barátnő például semmilyen volt. A legtöbb szereplőnek még a nevét sem jegyeztem meg. Jennifer Aniston az idejét sem tudom, mikor szerepelt legutóbb mozifilmben. Nem volt túl hálás szerep az övé, mert egy nem túl szimpatikus édesanyát játszik. Rachel, akarom mondani Jennifer csinos, csinos, de a kor azért látszik rajta. Az alakítása nem túl emlékezetes. Danielle Macdonalot én korábban még semmiben sem láttam. Vele kapcsolatban zavart, hogy egy középiskolás tinit alakít, holott közelebb van a harminchoz, mint a húszhoz, bár ezt lassan már megszokom. Feltűnik a filmben a Lostból ismerős Harold Perrineau egy érdekes szerepben. A Dolly Partonos vonal tetszett, a filmben csak az ő dalai hangzanak el, ami ad egy vázat a történetnek. Sokáig vártam, hogy a Grammy-díjas énekesnő is feltűnjön a vásznon, de ez nem történt meg. Kicsit utánanéztem, mi a helyzet vele. Szörnyülködve láttam, hogy is néz ki, csúnyán elbánt vele a plasztikai sebész. Lehet, hogy a készítők is jobbnak látták, ha kimarad a filmből.

Kerekdeden is lehet szép az élet

Maga a film mondanivalója, a fogadjuk el önmagunkat és másokat úgy, ahogy vannak gondolatisága tetszett. Mennyire unalmas lenne a világ, ha mindenhol tökéletes külsejű emberek szaladgálnának. A külsőség túlértékelt, ráadásul mulandó is. De a film nemcsak egy duci lányról szól. Helyet kap benne az anya-lánya kapcsolat, barátság, szerelem. És a végére egy idézet a könyvből, hátha valaki kedvet kap hozzá: "Egész életemben olyan testem volt, hogy érdemes rá megjegyzést tenni, és, ha a lényem bármire is megtanított, az az, hogy, ha valakinek nem a saját testéről van szó, akkor nincs joga megjegyzéseket tenni. Kövér. Girnyó. Alacsony. Magas. Teljesen mindegy."

dráma | musical | vígjáték

A történet főszereplője egy középiskolás lány, akinek nem okoz gondot, hogy mindenestül elfogadja magát. Egy nap megismerkedik egy fiúval, aki megtetszik neki, az egészben... több»

0