Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
18
Képek
2
Videók
 
indingo   2019. 05. 07.
Kerekdeden is lehet szép az élet

A Dumplin Így kerek az élet Julie Murphy azonos című nagy sikerű regénye alapján készült. A könyv stílusa és szókimondósága hamar belopta magát az olvasók szívébe. A film szerethető alkotás, de nem az a maradandó fajta, ahol remek beszólások és párbeszédek vannak, amiért újra akarnád nézni. Így kerek az élet, de a történet nem volt az. A legfőbb problémám a karakterekkel volt, pontosabban azok hiányával. Bedobtak jó pár szereplőt, de nem igazán tudtuk megismerni őket. A barátnő például semmilyen volt. A legtöbb szereplőnek még a nevét sem jegyeztem meg. Jennifer Aniston az idejét sem tudom, mikor szerepelt legutóbb mozifilmben. Nem volt túl hálás szerep az övé, mert egy nem túl szimpatikus ... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nem egy korszakalkotó film, de egy csajos délutánon kifejezetten jó élmény lehet. Az anya-lánya kapcsolatot és egymás elfogadását dolgozza fel több szemszögből. Sokat nevettem is, főleg a táncpróbákon és Bex-Taylor Klauson.


 
petraszab   2019. 04. 14.

Kicsit bemutat a a szépségversenyek világának. Kellően humoros és tartalmas film, bár a könyv 1000x jobb.

 
L.Regina   2019. 04. 08.
A Dumplin szerethető bohósága

A dumplin' sose árult zsákbamacskát, pontosan az, amit az előzetes alapján várhattunk. Ez egy igazi feel good film, aminek a fő célja (a szórakoztatás mellett) az, hogy jó érzés töltsön el, miközben nézed, és a filmről kijőve kicsit pozitívabban lásd a világot. A Dumplin' fő üzenete az elfogadás. De nem a társadalom általi, hanem saját magunk által. Hiszen az első lépés afelé, hogy az emberek a legjobbat lássák bennünk, az a saját magunk elfogadása minden hibával, és jóval együtt. Az önbizalom teszi az embert a legvonzóbbá, a legszimpatikusabbá. De ennek az üzenetnek a reprezentálása mellett a szépségverseny arra is szolgál, hogy Willowdean és édesanyja, Rosie megbirkozzón a gyásszal. amit az egyik szerettük elvesztése okozott. A verseny folyamán fokozatosan békélnek meg, és alakítanak ki egymással is egy jobb viszonyt. A film csúcspontja mindenképp a texasi bárban fellépő transzvesztita Dolly Parton imitátorok. Imádtam ezt a részt, és szerintem találó is, hogy tőlük származik a segítség. Hiszen ki más fogadta el magát teljes mértékben, és nem fél magát felvállalni a világ előtt, mint egy transzvesztita? Hiszen ehhez nagyon sok bátorságra és céltudatosságra van szükség, és teszik mindezt úgy, hogy a világ egy nagy része megvetéssel viseltetik irántuk. A zenék is jók, bár sosem voltam egy nagy Dolly rajongó, de illett a filmbe, és finálé is nagyon aranyos volt, amit a jól megérdemelt (és kiszámítható) happy end követ, de pontosan ezt is vártuk.

 
stif   2019. 04. 07.

Nagyon kedves és egyben szívet gyönyörködtető történet, szerintem több ilyenre lenne szükség, ami egyenesen felnyitja az emberek szemét és szívét egyaránt. A történetben minden a helyén volt, de mondanom se kell, hogy a morális mondanivalója az igazán erős oldala a filmnek. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni!

Jennifer Aniston
Danielle Macdonald
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Danielle Macdonald
Danielle Macdonald
Danielle Macdonald
Danielle Macdonald
Danielle Macdonald
Jennifer Aniston
Danielle Macdonald
Danielle Macdonald
Danielle Macdonald
Jennifer Aniston
Danielle Macdonald
Jennifer Aniston
Danielle Macdonald
 
Egy szó, mint száz, a film egy igazi girl power, a testkép zavarral küzdőknek, a magukat különcnek gondolóknak, az önbizalom hiányosoknak, a meg nem értett anyáknak, és lányaiknak. Sokkal többet mond, mint Amy Schumer vagy éppen a Rebel Willson által alakított molett dívák hamiskás üzenete, hogy csináljunk viccet önmagunkból, és közben döngöljük földbe a másikat is… Itt egyenrangúként van kezelve mindenki, nem csak a főszereplő tulajdonságain van a hangsúly, a társai is ugyanúgy szerepet kapnak. több»
 
A Dumplin’ - Így kerek az élet című filmet nyugodt szívvel ajánlom minden fiatalnak, legyen fiú vagy lány, továbbá zene rajongóknak (nem csak country) és könnyed kikapcsolódásra vágyóknak is. több»
 
Jennifer Aniston meglepően sok árnyalatát tudja megmutatni egy nem túl bonyolult karakternek, az ifjú Danielle Macdonald pedig olyan, mint Seth Rogen tinilányban. Oké, ez fura. több»
 

Dolly Parton már jóval azelőtt olvasta a film alapjául szolgáló könyvet, hogy felkérték volna őt arra, hogy írjon zenét a produkcióhoz.

(hp)
 

Julie Murphy egy interjúban elmondta, hogy Jennifer Aniston a forgatáson összekeverte Dolly Partont az énekesnő egyik hasonmásával, Jason Comzóval, de a mentségére legyen mondva, hogy Cozmo valóban a megszólalásig hasonlít az ikonikus country énekesnőre.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyv szerzője, Julie Murphy egy cameo erejéig feltűnik a film végén.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.