2019.05.18 21:56 Creeps13 Olvasottság: <100x
0

Kevés Dél-Afrikából származó filmhez volt ez eddig szerencsém, az meg csak hab a tortán, hogy jelen filmünk a horror műfajához tartozik, tehát kíváncsian kezdtem bele a 2017-ben készült Siembamba című alkotásba.

Ha röviden akarnám összefoglalni a közel másfél órában látottakat, akkor ez egy igencsak rossz film volt. Sajnos mind történetileg, mint pedig a szereplők színjátékát tekintve is elég gyengécskére vizsgázott. Rengeteg olyan jelenet volt benne, amelyet teljesen feleslegesnek éreztem. A karakterek semmiféle jellemfejlődésen nem mentek keresztül, pedig hát, ha van olyan horrortéma, ami kimondottan megkövetelné ezt, akkor jelen filmünk története ordítana egy alapos karakterfejlődésért. Ennek hiánya miatt viszont sajnos a szereplők totál érzelemmentesen tudják le a szerepeiket, ezáltal a film nézője sem tud velük együtt élni. A történetében is számtalan lyuk tátong, és itt nem olyan történetvezetési hibákra gondolok, hogy vannak olyan dolgok, amiket a készítők teljes szabadsággal ráhagynak a nézőik fantáziájára, sokkal inkább maga az egész film cselekményét befolyásoló, vagy akár meghatározó jelenetek maradnak teljes mértékben megmagyarázatlanul vagy kidolgozatlanul. Ezáltal számomra amolyan szedett-vettet lett a végeredmény. Viszont a számtalan negatívuma mellett egy-két dolgot azért ki lehet emelni belőle, ilyen volna mondjuk a kimondottan nyomasztó, már-már néhol egészen korrektül darkos hatás. A fényképezési munka is csak dicsérhető.

Mindezek viszont kevésnek bizonyultak nálam, hogy jelen filmünk egy-két hónap távlatából visszaemlékezve ne vesszen az örök feledés homályába.

49 Siembamba  (2018)

horror

Miután Chloe visszatér szülővárosába első fia születése után, bár segítőkész anyja mindent megtesz érte, Chloe mégis úgy érzi, hogy nem tud megfelelni az anyaság... több»

0