2019.06.09 01:56 Anti007 Olvasottság: <100x
0

A retróból sosem elég!

Ki ne gondolna kellemes nosztalgiával az E.T.-re, a The Lost Boys-ra, a Kincsvadászokra, az Ezüst pisztolygolyóra, Frászkarikára a 80-as évekből? Milyen jók is ezek a filmek... Szerencsére most újra menő ez a 80-as évek feeling, és sorra készülnek próbálkozások kisebb-nagyobb sikerrel.

Utoljára nekem a Stephen King remake (AZ) adta vissza legjobban ezt a hangulatot. Eddig. Az egyszerűen csak RKSS-ként futó író-rendező triót (François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissel - közös becenevük a Roadkill Superstar rövidítése) nem nagyon ismerjük, de úgy gondolom, ezzel a filmmel megjegyezhetjük a nevüket.

A retróból sosem elég!

A sztori bár lehet, kissé sablonos, de összességében mégis inkább egy jó film a 84 nyara. Ami negatívum, az valójában a lassú építkezés. A film közepe felé már valójában majdnem elveszítjük az érdeklődést, de aztán egy váratlan fordulat bontakozik ki, és a végén (nyilván nem lövöm le a film végét) az utolsó negyed óra, ami sokat dob filmen. Utólag már azon tűnődtem, hogy talán az első egy óra zsibbasztó középszerűsége is szándékos volt, hogy az is a megvezetést, az altatást szolgálta, és bár idáig nem merészkednék, tény, hogy a finálé és az epilógus totális kegyetlenséggel zúzza szét a film addigi ártatlanságát. Úgy szól a felnőtté válás változatos viszontagságairól, hogy közben maga is felnő, és a nosztalgiából való kijózanodás véres-szennyes mocsarán át torkuknál fogva vonszolja el gyanútlan hőseit a gyerekkor varázsán túl várakozó kíméletlen realitásába.

Lehet, merít Hitchcock Hátsó ablak című klasszikusából, és a Shia LaBeouf főszereplésével készült, 2007-es Disturbia-ból is, de végül mégis kapunk valami újat. Viszont a klasszikusok közé a lassú építkezés miatt és a sablonos karaktereknek köszönhetően nem sorolható. Minden esetre a zene, a film hangulata baromi jó, tényleg igazán 80-as évek... és a befejezés miatt is mindenképp ajánlom!

77 84 nyara  (2018)

dráma | horror | misztikus | thriller

Ahogy rádöbbennek, hogy rendőrtiszt szomszédjuk egy sorozatgyilkos, egy csapat fiatal az egész nyarát azzal tölti, hogy leleplezzék a férfit. Ám ahogy egyre közelebb kerülnek az... több»

0