2019.06.21 20:34 Attila G. Olvasottság: <100x
0

Vontatott

Tévedésből néztük meg ezt a filmet egy hévízi vakáció alkalmával, mert figyelmetlenül néztük meg a helyi Fontana Mozi műsorát. Ezt a filmet a mozi kistermében vetítették, amin összesen 8 darab puff van 4 sorban. A mozi nagytermében jártam már párszor, a kisteremben szerintem akkor jártam először. Fontolgattuk, hogy kijövünk a filmről, de végülis maradtunk.

Viszont őszintén szólva nagyon nem ilyen filmre volt éppen szükségem. Az ilyen vakációk alatt, ha éppen lehetőségem van rá, szeretek mozizni, s ideális esetben lendületesebb, pörgősebb filmet nézni. Szerintem ennek van értelme. Mert, ha beülök valami unalmas, "plöttyedt" filmre, azt az időt különösen el tudom tölteni strandolással, napozással; ami még jobb időtöltés is.

Vontatott

Egy izgalmas film például este, az már más.

Őszintén szólva én A Lovasíjászt végiguntam. Próbáltam számolni az esetleges pozitívumokat benne – hogy egy esetleges 10-es skálán minél jobb értékelést tudjak adni neki – hát, kb. 3-ig jutottam. Értem én az apropóját. Tulajdonképpen talán nevezhetjük hazai hagyományőrző dokumentumfilmnek. S igazából gondolkoztam azon, hogy elegem van a városi létből, és szívesen eveznék nyugodtabb vizekre, szívesen költöznék nyugodtabb vidékre. Lehet, hogy más helyzetben nagyobb élvezettel néztem volna a filmet. Olykor szeretek mozis dokumentumfilmeket nézni. Viszont nekem A Lovasíjász valahogy túlságosan lapos és vontatott. És szerintem, ha például tévében nézve láttam volna először, akkor is perceken belül átkapcsoltam volna másik csatornára.

A Lovasíjász című film Kassai Lajos lovasíjász mesterségével, az ősi technikák és szellemiség feltámasztójával foglalkozik. Kassait Kínában sztárként ünneplik, s... több»

Rendező: Kaszás Géza
0