2019.06.28 11:45 ZozArt89 Olvasottság: <100x
0

Ismét visszatért a temetőből...

Stephen King könyveiről elmondhatjuk, hogy szinte kivétel nélkül zseniális mindegyik. Azonban, ha a filmadaptációiról van szó, ez már nem mondható el. Aztán megérkezett 2017-ben az “Az” című film, ami végre egy igazán tetszetős King-féle film lett, és így izgalommal teli várakozással telt az idő, míg vászonra nem került az új Kedvencek temetője.

A történetet már ismerjük, adott egy kedves kis család, akik új házba költöznek, amely mellett található egy ősi temető, mely varázserővel bír. A film elején már örültem, hisz hozta azt a Kinges hatást, amit a könyvekből megszokhattunk, vagyis a légkör elég durván nyomasztó volt, és a suspense féle stílussal minden percben görcsösen vártam, mi is fog történni. Féltem, hogy ez is olyan tucat horror lesz, mint a többi, amiben csak jumpscare motívumokkal próbálnak ijesztgetni, de a film első fele nem erre mutatott rá. A színészek játéka szintén kikezdhetetlen volt, és csak még többet adtak hozzá ehhez a feszült világhoz. Nem féltek durvább jeleneteket is bevágni a hatás kedvéért, ez pedig sokat segített az egészen, sőt, mondhatni az édesanya múltja volt talán az egyik legdurvábban működő szál.

Ismét visszatért a temetőből...

Eddig elmondhatjuk, hogy végre volt valaki, aki el tudta kapni King regényeinek titkát, és ezt jól is tudta megvalósítani a filmvásznon. Azonban sajnos a film második felére érezhetően megváltozik ez a bizonyos légkör, mondhatni leül az egész, amit addig felépített. Ezáltal sajnos az történik, hogy, ami egy kifejezetten remek horrort eredményezhetett volna, így csak egy nagyon átlagos közepes horrort hozott. Hatalmas nagy kár érte, a látványvilág is bőven tetszetős volt, habár a temető kissé mesterkélt volt, mégis, a légkört nagyon jól megalapozták.

Összességében a Kedvencek temetője nem egy rossz adaptáció, hisz a hibáitól eltekintve a horrorfilmek között a minőségibb helyet foglalja el. Viszont a végén látható darabolós ökörködés kissé lehúzza a szintet. A befejezés pedig totál meglepetésként éri maJD a King rajongókat.

horror | misztikus | thriller

Dr. Louis Creed vidékre költözik a családjával, hogy nyugodt és csendes környezetben nőjenek fel a gyermekei. Amikor a család kedvencét tragédia éri, Louis segítséget kér a... több»

0