Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
22
Vélemények
30
Képek
9
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.
Újgenerációs Kedvencek temetője

Ultrapara, és libabőr. Stephen King klasszikus könyvének remake-je megérkezett a mozikba és komolyra sikeredett. A történet ismerős, ezért arra számíthat a néző, hogy tudja, mi fog következni, de nem. És nem tér el így sem a történet velejétől. A hangulat nagyon borús, a zene is nagyon hajmeresztő. Feszített a tempó és gyorsan haladnak előre az események. Azt kell, hogy mondjam, túlszárnyalja elődjét, ugyanis a fölös részektől megszabadították a nézőt. Kevesebb a siránkozás, ellenben több izgalmat és ijesztő részletet kaptunk. A feleség viszonya a halállal nagyon el lett kapva. Komolyan kiugrasztja a nézőt a székből. A vége viszont, mint ahogyan a régebbi verzióban is, poénra lett véve. Csak másféleképpen. A színeszek prímák voltak. A kisírt szemek, a félelemtől való reszketés, a zilált légzés mind megvolt. A temetőhöz valő eljutás is magasabb szintre emelkedett, és a temető történetének kibontása is vonzóbb volt, mint az eredetiben. Az efektek és maszkok pedig tutik voltak, a kislány nem kicsit volt ijesztő, és nem a küllemében, hanem inkább a viselkedésében rejlett a félelmetessége. Szóval ez a film ijesztőbbre sikeredett, mint az eredeti, és kicsit összeszedettebbnek is mondható. A főszereplőért odavoltam, nagyon jól megtalálta magában a karaktert. Én bárkinek ajánlom, aki Stephen King rajongó, viszont moziban a hangok miatt ijesztő tud lenni.

 
HETEDIK   2019. 04. 07.
Másfél órányi borzongás

Stephen King szerintem minden idők legjobb írója. Annyi témában és műfajban alkotott már maradandót, mint senki más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Hollywood a mai napig táplálkozik életművéből, hol jobb, hol rosszabb adaptációkat alkotva novelláiból és regényeiből. Két éve az AZ-ból parádés filmet csináltak, most pedig a Kedvencek temetőjébe pumpáltak friss vért. És nem is akárhogyan. King ezen írása rendkívül nyomasztó, amit a film maximálisan visszaad. Szinte minden másodpercben hallatszik valami hátborzongató zene a háttérben, és történik valami rejtélyes és ijesztő cselekmény. Sok vidám esemény nincs a filmben, így hát nem éppen széplelkeknek való. Sőt, kifejezetten véresre és... több»


 
indingo   2019. 06. 30.

Amit elvárna az ilyen filmtől az ember, azt nem tudta hozni.Nem volt félelmetes, nem hozott egy különleges atmoszférát. A történet sem volt túl kidolgozott és az előzetesből össze lehet rakni az egész storyt.

 
Berto49   2019. 04. 12.
Jobb, ha halott marad

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. A moziból hazaérve a friss összehasonlítás kedvéért rögtön végignéztem a harminc évvel korábbi változatot. Talán azért, mert a forgatókönyvet maga a legilletékesebb, Stephen King írta (cameo szerepben, lelkészként meg is jelent benne), talán azért, mert jobban szeretem a régi filmeket, az első adaptáció rémisztőbb volt, ami egy ijesztgetésre szánt filmnél nem utolsó szempont. Frászt hozhatott az érzékenyebb nézőkre Victor Pascow és Zelda (a férfi színész Brad Greenquist) gyakori felbukkanása. A mostani feldolgozás a három évvel később készült második résznél azonban sokkal jobb, mert az egyenesen szánalmas volt. A Creed... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

A régi tetszett. Ez sajnos kevésbé nyerte el a tetszésemet. Nagyon a felesleges ijesztgetésre ment rá. És nem értem, hogy felesleges dolgokban miért kellett változtatni. Az eredetiben a csecsemő rohan ki az útra, felesleges volt kicserélni ezt a kislányra. Még talán kevésbé volt megrázó, ijesztő így.

 
Brutalitás, atmoszféra, működő emberi dráma – ennyi kell egy jó horrorhoz, Stephen King elengedhetetlen összetevőit pedig ezúttal sikerült kipipálnia az új Kedvencek temetője-film mögött álló szakiknak. több»
 
A kivitelezés több mint korrekt: az operatőri munka kifinomult, kellően sötét és hideg, a hanghatások is hatásosak, ahogyan a három felnőtt színész munkájára sem lehet sok panasz (Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow), csak hát tényleg az van, hogy az utolsó 20 percet már nem lehet megállni röhögés nélkül, bármennyire is drámainak szánták a lezárást. Egynek azért meg lehet nézni, mert még így is nézhetőbb, mint manapság sok mozis horror, viszont akkor inkább már a Mi még egyszer. több»
 
Tovább dúl a Stephen King-láz: az Az, a Gerald’s Game és az 1922 adaptációja, valamint a Castle Rock sorozat után most itt az új Kedvencek temetője. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer, a hátborzongató Tiszta tekintet rendezőpárosának filmje ugyan remekül indul, de a végére sajnos csalódás lesz belőle. több»

A film 139 926 264 forintos bevételt termelt Magyarországon.

 

Az eredeti filmadaptációban Zelda kísértetét egy férfi alakította, azonban az új változatban már egy 13 éves lány játssza, ami megfelel a regénynek.

(hp)
 

A filmben valóban egy macska 'alakította' a család házikedvencét, egész pontosan hat különböző macska. A rendezők, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer elmondták, hogy az állatok önkényes viselkedése miatt kész rémálom volt a forgatás.

(hp)
 

Az alkotók ragaszkodtak ahhoz, hogy minél kevesebb CGI-t használjanak a filmben.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.