Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Kedvencek temetője (2019)

Pet Sematary
Filmadatlap
 
29
Szereplők
38
Vélemények
30
Képek
9
Videók

Galéria (30)

Videók (9)

 
Idknw Nézhetetlen  2022. 07. 24.

legújabb vélemény

0

Semmilyen szinten sem félelmetes, sem érdekes, a színészi játék borzalmas, a vége csapnivaló hülyeség. Aki borzongani akar, az nézze meg az eredeti változatot, mert az legalább igazi horror.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

a nap véleménye

2
Újgenerációs Kedvencek temetője

Ultrapara és libabőr. Stephen King klasszikus könyvének remake-je megérkezett a mozikba, és komolyra sikeredett. A történet ismerős, ezért arra számíthat a néző, hogy tudja, mi fog következni, de nem. És nem tér el így sem a történet velejétől. A hangulat nagyon borús, a zene is nagyon hajmeresztő. Feszített a tempó, és gyorsan haladnak előre az események. Azt kell, hogy mondjam, túlszárnyalja elődjét, ugyanis a fölös részektől megszabadították a nézőt. Kevesebb a siránkozás, ellenben több izgalmat és ijesztő részletet kaptunk. A feleség viszonya a halállal nagyon el lett kapva. Komolyan kiugrasztja a nézőt a székből. A vége viszont, mint ahogyan a régebbi verzióban is, poénra lett véve. Csak másféleképpen. A színeszek prímák voltak. A kisírt szemek, a félelemtől való reszketés, a zilált légzés mind megvolt. A temetőhöz való eljutás is magasabb szintre emelkedett, és a temető történetének kibontása is vonzóbb volt, mint az eredetiben. Az effektek és maszkok pedig tutik voltak, a kislány nem kicsit volt ijesztő, és nem a küllemében, hanem inkább a viselkedésében rejlett a félelmetessége. Szóval ez a film ijesztőbbre sikeredett, mint az eredeti, és kicsit összeszedettebbnek is mondható. A főszereplőért odavoltam, nagyon jól megtalálta magában a karaktert. Én bárkinek ajánlom, aki Stephen King rajongó, viszont moziban a hangok miatt ijesztő tud lenni.

 
HE7EDIK   2019. 04. 07.

3
Másfél órányi borzongás

Stephen King szerintem minden idők legjobb írója. Annyi témában és műfajban alkotott már maradandót, mint senki más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Hollywood a mai napig táplálkozik életművéből, hol jobb, hol rosszabb adaptációkat alkotva n... teljes kritika»

 
indingo   2019. 06. 30.

1

Amit elvárna az ilyen filmtől az ember, azt nem tudta hozni. Nem volt félelmetes, nem hozott egy különleges atmoszférát. A történet sem volt túl kidolgozott, és az előzetesből össze lehet rakni az egész sztorit.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 30.

0
Hátast nem kell tőle dobni, de azért egy jó kis állatkedvelő film lett belőle

Egy újabb remake, ezúttal Stephen King könyvtárából. A szakmabeliek, kritikusok és persze a nézők is mindig összehasonlítják az eredetivel, ha remake-ről van szó. Ezzel nincs is baj, hiszen vagy negatív vagy pozitív irányba mindig lehet elemezgetni a múltat és a jelent. Ez esetben King egyik leghíresebb regényéről van szó. Azért lehet ez a helyzet egy picivel másabb, mert maga King volt a 89-es horrorfilm forgatókönyvírója, míg a rendezői széket Mary Lambert foglalta el. Volt szerencsém látni az eredeti King adaptációt, és persze a 2019-es Kedvencek temetőjét is Jason Clarke-kal és John Lithgow-val a fedélzeten. Én úgy gondolom, nem szabad összehasonlítani a kettőt, hiszen míg beszélünk a szüleinknek szóló filmről, úgy az már a mi szemünknek és ingerküszöbünknek kevés, még akkor is, ha az az eredeti. A történet akkor hűbb volt a regényhez, de a 2019-es feldolgozás úgy gondolom, akkor is tartotta a tőle elvárt szintet, pusztán fejlettebb megoldásokkal apelláltak, ami napjainkban már természetes. Jó atmoszférával ment végig a játékidő, és helyenként roppant izgalmas és libabőrt keltő volt Kevin Kölsch és Dennis Widmyer filmje. Egy kellőképpen jóra sikeredett misztikus-horrorfilm, ha már csak az elmúlt évek horrorjaiból indulunk ki, akkor ez a film egészen jónak mondható.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 20.

0

Ez azért nem jó remake, mert nem is az. Ez egy igencsak közepes reboot, ami azért óriási különbség. King áldását adta a forgatókönyv átírására, de ez nem javított a filmen, sőt. John Lithgow jól mutat a filmben, de a többi karakter nekem elég gagyi és jellegtelen. Egy misztikus horror, de a gyengébbik fajtából.

 
Berto49   2019. 04. 12.

0
Jobb, ha halott marad

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. A moziból hazaérve a friss összehasonlítás kedvéért rögtön végignéztem a harminc évvel korábbi változatot. Talán azért, mert a forgatókönyvet maga a legilletékesebb, Stephen Kin... teljes kritika»

A film összbevétele 112 399 944 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 139 926 264 forintot termelt.

 

Az eredeti filmadaptációban Zelda kísértetét egy férfi alakította, azonban az új változatban már egy 13 éves lány játssza, ami megfelel a regénynek.

(hp)
 

A filmben valóban egy macska 'alakította' a család házikedvencét, egész pontosan hat különböző macska. A rendezők, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer elmondták, hogy az állatok önkényes viselkedése miatt kész rémálom volt a forgatás.

(hp)
 

Az alkotók ragaszkodtak ahhoz, hogy minél kevesebb CGI-t használjanak a filmben.

(hp)
 

Stephen King egy korábbi interjújában elmondta, hogy regényeinek összes filmváltozata közül az 1989-es Kedvencek temetője-t találta a leghátborzongatóbbnak. Kíváncsian várjuk, hogyan vélekedik majd erről az adaptációról.

(hp)
 

A temetőt angolul helyesen 'cemetery'-nek írják, a hivatalos címben mégis 'semetary'-ként olvasható.

(hp)
 
Tovább dúl a Stephen King-láz: az Az, a Gerald’s Game és az 1922 adaptációja, valamint a Castle Rock sorozat után most itt az új Kedvencek temetője. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer, a hátborzongató Tiszta tekintet rendezőpárosának filmje ugyan remekül indul, de a végére sajnos csalódás lesz belőle. több»
 
A kivitelezés több mint korrekt: az operatőri munka kifinomult, kellően sötét és hideg, a hanghatások is hatásosak, ahogyan a három felnőtt színész munkájára sem lehet sok panasz (Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow), csak hát tényleg az van, hogy az utolsó 20 percet már nem lehet megállni röhögés nélkül, bármennyire is drámainak szánták a lezárást. Egynek azért meg lehet nézni, mert még így is nézhetőbb, mint manapság sok mozis horror, viszont akkor inkább már a Mi még egyszer. több»
 
A Kedvencek temetőjében rejlő lehetőségeknek a felét sem használták ki, de ezúttal legalább az effektek hihetőek voltak a színészi játékok pedig hibátlanok. több»