Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
33
Vélemények
30
Képek
9
Videók
 
Róbert Molnár   2020. 09. 27.

legújabb vélemény

0

Bár a könyvet még nem olvastam, de gyanítom sokkal jobb, mint a film. Ez sem volt rossz, de tény, hogy a célját elérte, mert sikerült neki felborzolnia az idegeimet. Egyébként többet vártam az egésztől, kicsit csalódást okozott. Mindenesetre egyszer nézhető.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

a nap véleménye

2
Újgenerációs Kedvencek temetője

Ultrapara, és libabőr. Stephen King klasszikus könyvének remake-je megérkezett a mozikba és komolyra sikeredett. A történet ismerős, ezért arra számíthat a néző, hogy tudja, mi fog következni, de nem. És nem tér el így sem a történet velejétől. A hangulat nagyon borús, a zene is nagyon hajmeresztő. Feszített a tempó és gyorsan haladnak előre az események. Azt kell, hogy mondjam, túlszárnyalja elődjét, ugyanis a fölös részektől megszabadították a nézőt. Kevesebb a siránkozás, ellenben több izgalmat és ijesztő részletet kaptunk. A feleség viszonya a halállal nagyon el lett kapva. Komolyan kiugrasztja a nézőt a székből. A vége viszont, mint ahogyan a régebbi verzióban is, poénra lett véve. Csak másféleképpen. A színeszek prímák voltak. A kisírt szemek, a félelemtől való reszketés, a zilált légzés mind megvolt. A temetőhöz valő eljutás is magasabb szintre emelkedett, és a temető történetének kibontása is vonzóbb volt, mint az eredetiben. Az efektek és maszkok pedig tutik voltak, a kislány nem kicsit volt ijesztő, és nem a küllemében, hanem inkább a viselkedésében rejlett a félelmetessége. Szóval ez a film ijesztőbbre sikeredett, mint az eredeti, és kicsit összeszedettebbnek is mondható. A főszereplőért odavoltam, nagyon jól megtalálta magában a karaktert. Én bárkinek ajánlom, aki Stephen King rajongó, viszont moziban a hangok miatt ijesztő tud lenni.


 
HETEDIK   2019. 04. 07.

2
Másfél órányi borzongás

Stephen King szerintem minden idők legjobb írója. Annyi témában és műfajban alkotott már maradandót, mint senki más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Hollywood a mai napig táplálkozik életművéből, hol jobb, hol rosszabb adaptációkat alkotva n... teljes kritika»

 
indingo   2019. 06. 30.

1

Amit elvárna az ilyen filmtől az ember, azt nem tudta hozni.Nem volt félelmetes, nem hozott egy különleges atmoszférát. A történet sem volt túl kidolgozott és az előzetesből össze lehet rakni az egész storyt.

 
GedyPapa   2019. 08. 27.

0
Ezt nem kellett volna..

Óriási csalódás. Először is szeretném leszögezni, hogy hatalmas Stephen King rajongó vagyok és időmhöz és kapacitásomhoz mérten próbálok minden könyvet elolvasni tőle, illetve a filmadaptációkra is időt szakítani. A metódusom mindig ugyanaz: elolvasom a könyvet és megnézem a filmet. Alapvetően tudom, hogy sok esetben elrugaszkodik a könyvtől a film (jó példa:NOS4A2, rossz példa: A búra alatt), de ezzel nincs is gond, ha jó a koncepció. Itt nem volt az.. De miért is? SPOILER: Alapvetően megcsúszott a casting..Nagyon gyenge színészi játékot hozott a Kedvencek temetője. Az apát játszó Jason Clarke nem hitette el velem, hogy egy világ omlott össze benne a lánya halála miatt. Az Rachelt játszó Amy Seimetz nem tudta elhitetni velem, hogy őt tényleg félelemben tartja a testvére árnyképe. John Lithgow volt az egyedüli, akinek elhittem Jud karakterét. A változtatások esetében az még hagyján volt, hogy nem akartak egy kis gyermeket megöletni a kamionnal, inkább a kislányt (bár sokkal creepybb egy kicsi "zombi" mint egy általános iskolás). De az, hogy a végén egy totális zombi moviet csináltak ebből a kiváló alapanyagból az már kicsit sok volt... Alapvetően a fanok úgyis meg fogják nézni, bár én azt mondanám, hogy ne tegyék..

 
Berto49   2019. 04. 12.

0
Jobb, ha halott marad

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. A moziból hazaérve a friss összehasonlítás kedvéért rögtön végignéztem a harminc évvel korábbi változatot. Talán azért, mert a forgatókönyvet maga a legilletékesebb, Stephen Kin... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 20.

0

Ez azért nem jó remake,mert nem is az!Ez egy igencsak közepes reboot,ami azért óriási különbség.King áldását adta a forgatókönyv átírására,de ez nem javított a filmen,sőt!John Lithgow jól mutat a filmben,de a többi karakter nekem elég gagyi,és jellegtelen.egy misztikus horror,de a gyengébbik fajtából.

Galéria (30)

Videók (9)

A film összbevétele 112 399 944 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 139 926 264 forintot termelt.

 

Az eredeti filmadaptációban Zelda kísértetét egy férfi alakította, azonban az új változatban már egy 13 éves lány játssza, ami megfelel a regénynek.

(hp )
 

A filmben valóban egy macska 'alakította' a család házikedvencét, egész pontosan hat különböző macska. A rendezők, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer elmondták, hogy az állatok önkényes viselkedése miatt kész rémálom volt a forgatás.

(hp )
 

Az alkotók ragaszkodtak ahhoz, hogy minél kevesebb CGI-t használjanak a filmben.

(hp )
 

Stephen King egy korábbi interjújában elmondta, hogy regényeinek összes filmváltozata közül az 1989-es Kedvencek temetője-t találta a leghátborzongatóbbnak. Kíváncsian várjuk, hogyan vélekedik majd erről az adaptációról.

(hp )
 

A temetőt angolul helyesen 'cemetery'-nek írják, a hivatalos címben mégis 'semetary'-ként olvasható.

(hp )
 

Egy interjúban az AZ rendezője, Andy Muschietti is kifejezte érdeklődését a Kedvencek temetője rendezését illetően.

(hp )
 

A rendezőpáros tagjai, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer a 2016-os horror antológia, a Holidays egyik rövidfilmjén (Valentine's Day) dolgoztak együtt először.

(hp )
 

Nem ez az első alkalom, hogy megfilmesítik Stephen King kultikus regényét. A Kedvencek temetője első filmváltozatát 1989-ben mutatták be.

(hp )
 

A film Stephen King azonos című regényének adaptációja.

(hp )
 

A Kedvencek temetője forgatása 2018. június 18-án kezdődött meg Torontóban, Kanadában. A munkálatok augusztus 11-én értek véget.

(hp )
 
Brutalitás, atmoszféra, működő emberi dráma – ennyi kell egy jó horrorhoz, Stephen King elengedhetetlen összetevőit pedig ezúttal sikerült kipipálnia az új Kedvencek temetője-film mögött álló szakiknak. több»
 
A kivitelezés több mint korrekt: az operatőri munka kifinomult, kellően sötét és hideg, a hanghatások is hatásosak, ahogyan a három felnőtt színész munkájára sem lehet sok panasz (Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow), csak hát tényleg az van, hogy az utolsó 20 percet már nem lehet megállni röhögés nélkül, bármennyire is drámainak szánták a lezárást. Egynek azért meg lehet nézni, mert még így is nézhetőbb, mint manapság sok mozis horror, viszont akkor inkább már a Mi még egyszer. több»
 
Tovább dúl a Stephen King-láz: az Az, a Gerald’s Game és az 1922 adaptációja, valamint a Castle Rock sorozat után most itt az új Kedvencek temetője. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer, a hátborzongató Tiszta tekintet rendezőpárosának filmje ugyan remekül indul, de a végére sajnos csalódás lesz belőle. több»