Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
65%

Kedvencek temetője (2019)

Pet Sematary
Filmadatlap
 
29
Szereplők
35
Vélemények
30
Képek
9
Videók

Galéria (30)

Videók (9)

 
Szabolcs Havasi Nézhetetlen  2021. 07. 14.

legújabb vélemény

0
Ha lehet valamit eltoszni

Az eredetinek legalább van köze a regényhez. Ezt a változatot úgy elcsűrték, ahogy lehet. Ráadásul a végén még egy dupla zs kategóriás "zenekar" megszentségtelenítette az eredeti Ramones dalt. Totál gáz, úgy, ahogy van.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

a nap véleménye

2
Újgenerációs Kedvencek temetője

Ultrapara és libabőr. Stephen King klasszikus könyvének remake-je megérkezett a mozikba, és komolyra sikeredett. A történet ismerős, ezért arra számíthat a néző, hogy tudja, mi fog következni, de nem. És nem tér el így sem a történet velejétől. A hangulat nagyon borús, a zene is nagyon hajmeresztő. Feszített a tempó, és gyorsan haladnak előre az események. Azt kell, hogy mondjam, túlszárnyalja elődjét, ugyanis a fölös részektől megszabadították a nézőt. Kevesebb a siránkozás, ellenben több izgalmat és ijesztő részletet kaptunk. A feleség viszonya a halállal nagyon el lett kapva. Komolyan kiugrasztja a nézőt a székből. A vége viszont, mint ahogyan a régebbi verzióban is, poénra lett véve. Csak másféleképpen. A színeszek prímák voltak. A kisírt szemek, a félelemtől való reszketés, a zilált légzés mind megvolt. A temetőhöz való eljutás is magasabb szintre emelkedett, és a temető történetének kibontása is vonzóbb volt, mint az eredetiben. Az effektek és maszkok pedig tutik voltak, a kislány nem kicsit volt ijesztő, és nem a küllemében, hanem inkább a viselkedésében rejlett a félelmetessége. Szóval ez a film ijesztőbbre sikeredett, mint az eredeti, és kicsit összeszedettebbnek is mondható. A főszereplőért odavoltam, nagyon jól megtalálta magában a karaktert. Én bárkinek ajánlom, aki Stephen King rajongó, viszont moziban a hangok miatt ijesztő tud lenni.

 
7ETEDIK   2019. 04. 07.

2
Másfél órányi borzongás

Stephen King szerintem minden idők legjobb írója. Annyi témában és műfajban alkotott már maradandót, mint senki más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Hollywood a mai napig táplálkozik életművéből, hol jobb, hol rosszabb adaptációkat alkotva n... teljes kritika»

 
indingo   2019. 06. 30.

1

Amit elvárna az ilyen filmtől az ember, azt nem tudta hozni. Nem volt félelmetes, nem hozott egy különleges atmoszférát. A történet sem volt túl kidolgozott, és az előzetesből össze lehet rakni az egész sztorit.

 
Berto49   2019. 04. 12.

0
Jobb, ha halott marad

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. A moziból hazaérve a friss összehasonlítás kedvéért rögtön végignéztem a harminc évvel korábbi változatot. Talán azért, mert a forgatókönyvet maga a legilletékesebb, Stephen Kin... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 20.

0

Ez azért nem jó remake, mert nem is az. Ez egy igencsak közepes reboot, ami azért óriási különbség. King áldását adta a forgatókönyv átírására, de ez nem javított a filmen, sőt. John Lithgow jól mutat a filmben, de a többi karakter nekem elég gagyi és jellegtelen. Egy misztikus horror, de a gyengébbik fajtából.

 
Norbert93   2020. 03. 30.

1

Kár érte. Olyan jól indult, és nagyjából a film 2/3-ánál még mindig azt éreztem, hogy ez egy jó film. Bár közel sem volt olyan ijesztő, mint az eredeti, de egész jól fel volt építve, érdekes volt a cselekmény. Aztán az utolsó harmad olyan kapkodósan ... több»

A film összbevétele 112 399 944 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 139 926 264 forintot termelt.

 

Az eredeti filmadaptációban Zelda kísértetét egy férfi alakította, azonban az új változatban már egy 13 éves lány játssza, ami megfelel a regénynek.

(hp)
 

A filmben valóban egy macska 'alakította' a család házikedvencét, egész pontosan hat különböző macska. A rendezők, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer elmondták, hogy az állatok önkényes viselkedése miatt kész rémálom volt a forgatás.

(hp)
 

Az alkotók ragaszkodtak ahhoz, hogy minél kevesebb CGI-t használjanak a filmben.

(hp)
 

Stephen King egy korábbi interjújában elmondta, hogy regényeinek összes filmváltozata közül az 1989-es Kedvencek temetője-t találta a leghátborzongatóbbnak. Kíváncsian várjuk, hogyan vélekedik majd erről az adaptációról.

(hp)
 

A temetőt angolul helyesen 'cemetery'-nek írják, a hivatalos címben mégis 'semetary'-ként olvasható.

(hp)
 
Tovább dúl a Stephen King-láz: az Az, a Gerald’s Game és az 1922 adaptációja, valamint a Castle Rock sorozat után most itt az új Kedvencek temetője. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer, a hátborzongató Tiszta tekintet rendezőpárosának filmje ugyan remekül indul, de a végére sajnos csalódás lesz belőle. több»
 
A kivitelezés több mint korrekt: az operatőri munka kifinomult, kellően sötét és hideg, a hanghatások is hatásosak, ahogyan a három felnőtt színész munkájára sem lehet sok panasz (Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow), csak hát tényleg az van, hogy az utolsó 20 percet már nem lehet megállni röhögés nélkül, bármennyire is drámainak szánták a lezárást. Egynek azért meg lehet nézni, mert még így is nézhetőbb, mint manapság sok mozis horror, viszont akkor inkább már a Mi még egyszer. több»
 
A Kedvencek temetőjében rejlő lehetőségeknek a felét sem használták ki, de ezúttal legalább az effektek hihetőek voltak a színészi játékok pedig hibátlanok. több»