Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
MMcFly2015   2019. 04. 15.
Stephen King klasszikusa a megérdemelt módon került nagyvászonra

Annyi gőzöm van Stephen King munkásságáról, hogy a klasszikusként kezelt történeteit részben ismerem. Olvasni nem olvastam a műveit, maximum a régebbi filmadaptációkból rémlenek a tartalmak. Így volt ez a Kedvencek temetőjével is, ami megérdemelte a színvonalas újrafeldolgozást. Azzal nem tudok vitatkozni, hogy a regény atmoszféráját mennyire sikerült átadni a mozivászonra, de az tény, hogy az 1989-es verziónál klasszisokkal jobb és minőségibb, a színészekről nem is beszélve. Változtattak némileg az alap felálláson, ami miatt sokan negatív kritikákkal jutalmazták, viszont én nem érzem ezt akkora problémának. Az alap hangulaton nem rontott, ezzel csak annyit értek el, hogy akik jól ismerik a... több»

 
TheJoker   2019. 05. 15.
Csalódás

Aki látta az eredeti filmet,annak sok újdonságot nem fog tartogatni ez a mozi! Vannak benne újítások,de számomra a történetet ezek rossz irányba vitték. A rettegés és az a nyomasztó hangulat amit annak idején éreztem a film nézésekor,most elmaradt. Maga a képi megjelenítés jó,de ez csak egy átlagos mozi lett.


 
L.Regina   2019. 04. 29.
Néha jobb, ha változtatunk az alapanyagon

(Spoiler veszély a filmre, és a könyvre is!) Én azt tapasztaltam, hogy Stephen King adaptációt sok esetben jobb úgy látni, hogy az ember nem olvasta előzőleg a könyvet, ezért én megint így tettem, megnéztem a filmet, és csak utána olvastam ki a könyvet, és szerintem jól jártam így. Azt kell, hogy mondjam, nem voltak nagy elvárásaim a filmmel, de azt a keveset, amit elvártam tőle, azt hozta. Szerintem egy nagyon korrekt horror lett, ami megállja a helyét az utóbbi évek horrorfilmjei közt. A hangulatteremtés és a látvány zseniális, az állatmaszkos gyerekek valami fenomenálisan néztek ki, és az a bizonyos kamionos jelenet brutális volt; Victor Pascow pedig rettenetesen nézett ki, de jó értelemb... több»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.
Újgenerációs Kedvencek temetője

Ultrapara, és libabőr. Stephen King klasszikus könyvének remake-je megérkezett a mozikba és komolyra sikeredett. A történet ismerős, ezért arra számíthat a néző, hogy tudja, mi fog következni, de nem. És nem tér el így sem a történet velejétől. A hangulat nagyon borús, a zene is nagyon hajmeresztő. Feszített a tempó és gyorsan haladnak előre az események. Azt kell, hogy mondjam, túlszárnyalja elődjét, ugyanis a fölös részektől megszabadították a nézőt. Kevesebb a siránkozás, ellenben több izgalmat és ijesztő részletet kaptunk. A feleség viszonya a halállal nagyon el lett kapva. Komolyan kiugrasztja a nézőt a székből. A vége viszont, mint ahogyan a régebbi verzióban is, poénra lett véve. Csak másféleképpen. A színeszek prímák voltak. A kisírt szemek, a félelemtől való reszketés, a zilált légzés mind megvolt. A temetőhöz valő eljutás is magasabb szintre emelkedett, és a temető történetének kibontása is vonzóbb volt, mint az eredetiben. Az efektek és maszkok pedig tutik voltak, a kislány nem kicsit volt ijesztő, és nem a küllemében, hanem inkább a viselkedésében rejlett a félelmetessége. Szóval ez a film ijesztőbbre sikeredett, mint az eredeti, és kicsit összeszedettebbnek is mondható. A főszereplőért odavoltam, nagyon jól megtalálta magában a karaktert. Én bárkinek ajánlom, aki Stephen King rajongó, viszont moziban a hangok miatt ijesztő tud lenni.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

A régi tetszett. Ez sajnos kevésbé nyerte el a tetszésemet. Nagyon a felesleges ijesztgetésre ment rá. És nem értem, hogy felesleges dolgokban miért kellett változtatni. Az eredetiben a csecsemő rohan ki az útra, felesleges volt kicserélni ezt a kislányra. Még talán kevésbé volt megrázó, ijesztő így.

 
Brutalitás, atmoszféra, működő emberi dráma – ennyi kell egy jó horrorhoz, Stephen King elengedhetetlen összetevőit pedig ezúttal sikerült kipipálnia az új Kedvencek temetője-film mögött álló szakiknak. több»
 
A kivitelezés több mint korrekt: az operatőri munka kifinomult, kellően sötét és hideg, a hanghatások is hatásosak, ahogyan a három felnőtt színész munkájára sem lehet sok panasz (Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow), csak hát tényleg az van, hogy az utolsó 20 percet már nem lehet megállni röhögés nélkül, bármennyire is drámainak szánták a lezárást. Egynek azért meg lehet nézni, mert még így is nézhetőbb, mint manapság sok mozis horror, viszont akkor inkább már a Mi még egyszer. több»
 
Tovább dúl a Stephen King-láz: az Az, a Gerald’s Game és az 1922 adaptációja, valamint a Castle Rock sorozat után most itt az új Kedvencek temetője. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer, a hátborzongató Tiszta tekintet rendezőpárosának filmje ugyan remekül indul, de a végére sajnos csalódás lesz belőle. több»
 

Az eredeti filmadaptációban Zelda kísértetét egy férfi alakította, azonban az új változatban már egy 13 éves lány játssza, ami megfelel a regénynek.

(hp)
 

A filmben valóban egy macska 'alakította' a család házikedvencét, egész pontosan hat különböző macska. A rendezők, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer elmondták, hogy az állatok önkényes viselkedése miatt kész rémálom volt a forgatás.

(hp)
 

Az alkotók ragaszkodtak ahhoz, hogy minél kevesebb CGI-t használjanak a filmben.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.