Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
30
Képek
9
Videók

Filmkritika: Kedvencek temetője (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Brutalitás, atmoszféra, működő emberi dráma – ennyi kell egy jó horrorhoz, Stephen King elengedhetetlen összetevőit pedig ezúttal sikerült kipipálnia az új Kedvencek temetője-film mögött álló szakiknak. több»
 
A kivitelezés több mint korrekt: az operatőri munka kifinomult, kellően sötét és hideg, a hanghatások is hatásosak, ahogyan a három felnőtt színész munkájára sem lehet sok panasz (Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow), csak hát tényleg az van, hogy az utolsó 20 percet már nem lehet megállni röhögés nélkül, bármennyire is drámainak szánták a lezárást. Egynek azért meg lehet nézni, mert még így is nézhetőbb, mint manapság sok mozis horror, viszont akkor inkább már a Mi még egyszer. több»
 
Tovább dúl a Stephen King-láz: az Az, a Gerald’s Game és az 1922 adaptációja, valamint a Castle Rock sorozat után most itt az új Kedvencek temetője. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer, a hátborzongató Tiszta tekintet rendezőpárosának filmje ugyan remekül indul, de a végére sajnos csalódás lesz belőle. több»
 
Igazi felnőtt alkotás lett az új adaptáció, és valljuk be, azért jólesik látni, hogy ügyesen és nem bántó, buta módon változatattak a forgatókönyvírók (David Kajganich–Jeff Buhler) az eredeti műhöz képest. több»
 
Végig ez a kettősség jellemző a Kedvencek temetőjére, amely bár ijesztő akar lenni, de csak az ijesztgetésig ér el. A baj pedig ezzel legfőképpen az, hogy a riogatásra tett próbálkozások mögött elvesznek a film igazi értékei, a mondanivaló: mely a szülői felelősségvállalásra és annak mulasztásai miatt bekövetkezhető következményekre szeretné felhívni a figyelmet, na meg arra, hogy a belső démonok, amiket akár felnőtt fejjel sem vagyunk képesek elengedni, hogy tudják a legösszetartóbb családot is szétzilálni. több»
 
Számomra ez Stephen King egyik legjobb regénye, és ez a verzió kislányos apukaként egyáltalán nem volt könnyű látnivaló. több»
 
A Kedvencek temetőjében rejlő lehetőségeknek a felét sem használták ki, de ezúttal legalább az effektek hihetőek voltak a színészi játékok pedig hibátlanok. több»
 
A 2019-es Kedvencek temetője figurái tehát semennyire sem meggyőző bábui egy kizsigerelt, levagdalt, hatásvadászra vett plotnak, amely az alkotók szerint vélhetően a legfőbb erényének azt képzelheti, hogy ijesztgetni tud egy koszos macskával, egy ködgépes stúdióerdővel és néhány ötlettelen állatmaszkkal. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.