Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
30
Képek
10
Videók

Vélemények: Kedvencek temetője (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.
Újgenerációs Kedvencek temetője

Ultrapara, és libabőr. Stephen King klasszikus könyvének remake-je megérkezett a mozikba és komolyra sikeredett. A történet ismerős, ezért arra számíthat a néző, hogy tudja, mi fog következni, de nem. És nem tér el így sem a történet velejétől. A hangulat nagyon borús, a zene is nagyon hajmeresztő. Feszített a tempó és gyorsan haladnak előre az események. Azt kell, hogy mondjam, túlszárnyalja elődjét, ugyanis a fölös részektől megszabadították a nézőt. Kevesebb a siránkozás, ellenben több izgalmat és ijesztő részletet kaptunk. A feleség viszonya a halállal nagyon el lett kapva. Komolyan kiugrasztja a nézőt a székből. A vége viszont, mint ahogyan a régebbi verzióban is, poénra lett véve. Csak másféleképpen. A színeszek prímák voltak. A kisírt szemek, a félelemtől való reszketés, a zilált légzés mind megvolt. A temetőhöz valő eljutás is magasabb szintre emelkedett, és a temető történetének kibontása is vonzóbb volt, mint az eredetiben. Az efektek és maszkok pedig tutik voltak, a kislány nem kicsit volt ijesztő, és nem a küllemében, hanem inkább a viselkedésében rejlett a félelmetessége. Szóval ez a film ijesztőbbre sikeredett, mint az eredeti, és kicsit összeszedettebbnek is mondható. A főszereplőért odavoltam, nagyon jól megtalálta magában a karaktert. Én bárkinek ajánlom, aki Stephen King rajongó, viszont moziban a hangok miatt ijesztő tud lenni.

 
HETEDIK   2019. 04. 07.
Másfél órányi borzongás

Stephen King szerintem minden idők legjobb írója. Annyi témában és műfajban alkotott már maradandót, mint senki más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Hollywood a mai napig táplálkozik életművéből, hol jobb, hol rosszabb adaptációkat alkotva novelláiból és regényeiből. Két éve az AZ-ból parádés filmet csináltak, most pedig a Kedvencek temetőjébe pumpáltak friss vért. És nem is akárhogyan. King ezen írása rendkívül nyomasztó, amit a film maximálisan visszaad. Szinte minden másodpercben hallatszik valami hátborzongató zene a háttérben, és történik valami rejtélyes és ijesztő cselekmény. Sok vidám esemény nincs a filmben, így hát nem éppen széplelkeknek való. Sőt, kifejezetten véresre és... több»


 
Berto49   2019. 04. 12.
Jobb, ha halott marad

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. A moziból hazaérve a friss összehasonlítás kedvéért rögtön végignéztem a harminc évvel korábbi változatot. Talán azért, mert a forgatókönyvet maga a legilletékesebb, Stephen King írta (cameo szerepben, lelkészként meg is jelent benne), talán azért, mert jobban szeretem a régi filmeket, az első adaptáció rémisztőbb volt, ami egy ijesztgetésre szánt filmnél nem utolsó szempont. Frászt hozhatott az érzékenyebb nézőkre Victor Pascow és Zelda (a férfi színész Brad Greenquist) gyakori felbukkanása. A mostani feldolgozás a három évvel később készült második résznél azonban sokkal jobb, mert az egyenesen szánalmas volt. A Creed... több»

 
MMcFly2015   2019. 04. 15.
Stephen King klasszikusa a megérdemelt módon került nagyvászonra

Annyi gőzöm van Stephen King munkásságáról, hogy a klasszikusként kezelt történeteit részben ismerem. Olvasni nem olvastam a műveit, maximum a régebbi filmadaptációkból rémlenek a tartalmak. Így volt ez a Kedvencek temetőjével is, ami megérdemelte a színvonalas újrafeldolgozást. Azzal nem tudok vitatkozni, hogy a regény atmoszféráját mennyire sikerült átadni a mozivászonra, de az tény, hogy az 1989-es verziónál klasszisokkal jobb és minőségibb, a színészekről nem is beszélve. Változtattak némileg az alap felálláson, ami miatt sokan negatív kritikákkal jutalmazták, viszont én nem érzem ezt akkora problémának. Az alap hangulaton nem rontott, ezzel csak annyit értek el, hogy akik jól ismerik a... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

A régi tetszett. Ez sajnos kevésbé nyerte el a tetszésemet. Nagyon a felesleges ijesztgetésre ment rá. És nem értem, hogy felesleges dolgokban miért kellett változtatni. Az eredetiben a csecsemő rohan ki az útra, felesleges volt kicserélni ezt a kislányra. Még talán kevésbé volt megrázó, ijesztő így.

 
imreacs82   2019. 04. 15.

Az eredetit biztosan nem múlja felül, de szerintem ez a legújabb rész is nagyon ott van, igazán tetszett mert izgalmas, hátborzongató és feszült hangulatú.

 
TheJoker   2019. 05. 15.
Csalódás

Aki látta az eredeti filmet,annak sok újdonságot nem fog tartogatni ez a mozi! Vannak benne újítások,de számomra a történetet ezek rossz irányba vitték. A rettegés és az a nyomasztó hangulat amit annak idején éreztem a film nézésekor,most elmaradt. Maga a képi megjelenítés jó,de ez csak egy átlagos mozi lett.

 
L.Regina   2019. 04. 29.
Néha jobb, ha változtatunk az alapanyagon

(Spoiler veszély a filmre, és a könyvre is!) Én azt tapasztaltam, hogy Stephen King adaptációt sok esetben jobb úgy látni, hogy az ember nem olvasta előzőleg a könyvet, ezért én megint így tettem, megnéztem a filmet, és csak utána olvastam ki a könyvet, és szerintem jól jártam így. Azt kell, hogy mondjam, nem voltak nagy elvárásaim a filmmel, de azt a keveset, amit elvártam tőle, azt hozta. Szerintem egy nagyon korrekt horror lett, ami megállja a helyét az utóbbi évek horrorfilmjei közt. A hangulatteremtés és a látvány zseniális, az állatmaszkos gyerekek valami fenomenálisan néztek ki, és az a bizonyos kamionos jelenet brutális volt; Victor Pascow pedig rettenetesen nézett ki, de jó értelemb... több»

 
eviestan   2019. 04. 05.

Szerintem ez a film egy kis odafigyeléssel alapból nem is mehetett volna félre, hiszen egy remek alapanyag állt rendelkezésére a készítőknek. Ennek ellenére nekem még így is bizonyos pontokon megbicsaklik a cselekmény, és ez inkább a néha kissé tetrálisra sikeredett alakításoknak tudható be. Minden esetre egy igazi klasszikus elevenedik itt meg. Csakis ajánlani tudom!

 
Sziszi   2019. 04. 04.

Az igazsághoz hozzá tartozik először is, hogy én annak idején nem kifejezetten szerettem az eredeti Kedvencek temetőjét. Bár hátborzongató volt a sztori, a hangulata számomra nem igazán jött át. Ezzel szemben ez a remake nagyon ütősre sikeredett. Annyira intenzív atmoszférateremtő ereje van, hogy még órák múlva is a hatása alatt voltam. Egyszóval nem egy könnyű darab, nagyon fel kell rá készülni, de megéri!

 
Kolci_23   2019. 03. 26.

A Kedvencek temetője kifejezetten egy olyan horror, ami belemászik a nézőjének a fejébe, de a lehető legjobb értelemben. Intelligenesen összerakott mozi, ami nagyon jól nyúlt hozzá Stephen King regényéhez. Még több ilyen feldolgozás kéne. Egy élmény volt!

 
vejunkanew   2019. 03. 21.

Nagyon erős horror minden szempontból: jól vezetett történet, kellően paráztató atmoszféra, összességében pedig egy remek adaptáció. Az új Kedvencek temetője köröket fel a korábbi filmes változatra, a műfaján belül pedig eddig az idei év legjobbja. Horror rajongóknak kihagyhatatlan, mindenki másnak igen erősen ajánlott!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.