2019.04.12 18:44 Berto49 Olvasottság: 528x
0

Jobb, ha halott marad

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. A moziból hazaérve a friss összehasonlítás kedvéért rögtön végignéztem a harminc évvel korábbi változatot. Talán azért, mert a forgatókönyvet maga a legilletékesebb, Stephen King írta (cameo szerepben, lelkészként meg is jelent benne), talán azért, mert jobban szeretem a régi filmeket, az első adaptáció rémisztőbb volt, ami egy ijesztgetésre szánt filmnél nem utolsó szempont. Frászt hozhatott az érzékenyebb nézőkre Victor Pascow és Zelda (a férfi színész Brad Greenquist) gyakori felbukkanása.

A mostani feldolgozás a három évvel később készült második résznél azonban sokkal jobb, mert az egyenesen szánalmas volt. A Creed család történetét kár volt újra feldolgozni. Egy remake létjogosultsága abban rejlik, hogy minőségileg újat hozzon létre, de ebben az esetben ez nem sikerült. Némely ponton meg is változtatták a cselekményt, az újban Ellienek volt nagyobb szerepe.

Jobb, ha halott marad

Igaz, egy kilenc éves kislány logikus, hogy hihetőbben végzi el a végsőket, mint a totyogós Gage. Számomra a szereplők is rokonszenvesebbek voltak, mint az újban. Végezetül két olyan megjegyzés, mely a könyv és a filmek létjogosultságát megkérdőjelezi. Louis Creed helyében én nem vettem volna meg azt a házat, amelytől néhány méterre olajszállító kamionok száguldoznak, hiszen gondolnia kellett volna a két gyerekére. Miután mégis a vétel mellett döntött, első ténykedése egy kerítés felhúzása lett volna, de akkor mivel rémiszthette volna el Mr. King népes olvasótáborát?

horror | misztikus | thriller

Dr. Louis Creed vidékre költözik a családjával, hogy nyugodt és csendes környezetben nőjenek fel a gyermekei. Amikor a család kedvencét tragédia éri, Louis segítséget kér a... több»

0