2019.04.07 22:23 HE7EDIK Olvasottság: 404x
3

Másfél órányi borzongás

Stephen King szerintem minden idők legjobb írója. Annyi témában és műfajban alkotott már maradandót, mint senki más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Hollywood a mai napig táplálkozik életművéből, hol jobb, hol rosszabb adaptációkat alkotva novelláiból és regényeiből. Két éve az AZ-ból parádés filmet csináltak, most pedig a Kedvencek temetőjébe pumpáltak friss vért. És nem is akárhogyan. King ezen írása rendkívül nyomasztó, amit a film maximálisan visszaad. Szinte minden másodpercben hallatszik valami hátborzongató zene a háttérben, és történik valami rejtélyes és ijesztő cselekmény. Sok vidám esemény nincs a filmben, így hát nem éppen széplelkeknek való. Sőt, kifejezetten véresre és brutálisra sikeredett, dehát épp ez volt a cél, és aki egy ilyen filmre beül, annak tisztában kell lennie ezekkel. Szinte egy másodperc megállás nincs, egyik furcsaság követi a másikat.

A macsek nagyon jóra és ijesztőre sikeredett, az alkotók a CGI minimalizálására törekedtek, így hát a cica is igazi, és ez meg is látszik a végeredményen. Bár állítólag 6 macskával dolgoztak a forgatáson, és nem volt éppen könnyű velük, hisz akinek van ilyen négylábú szőrpamacsa, pontosan tudja, milyen makacs és önfejű állatok. Nagyon jó volt újra látni Lithgowot, ez a zseniális színész a kora előrehaladtával is tartja a nívóját, nem véletlen, hogy a mai napig elsőosztályú filmekben szerepel. Jason Clarke pedig ismét bizonyítja, hogy a komolyabb szerepeket is csont nélkül tudja hozni, de az igazi telitalálat a kislány volt. Főleg, mikor visszatér, eszméletlenül hátborzongató arckifejezéseket produkált, zseniálisan hozta a figurát. Le a kalappal, erről a nagyon ifjú színésznőről szerintem fogunk még hallani.

Másfél órányi borzongás

Rengeteg emlékezetes jelenet van a filmben, nem akarom lelőni egyiket sem, a végső jelenet pedig, mikor a kisfiú ült a kocsiban, feltette a koronát. A kritikusoknak igaza volt, tényleg az egyik legjobb King-adaptációt sikerült összehozni az alkotóknak, le a kalappal. A régi változatra fényéveket vert rá, annyi szent!

horror | misztikus | thriller

Dr. Louis Creed vidékre költözik a családjával, hogy nyugodt és csendes környezetben nőjenek fel a gyermekei. Amikor a család kedvencét tragédia éri, Louis segítséget kér a... több»

3