Közösség

Vélemény:

 

63 Kedvencek temetője

(2019)

Ezt nem kellett volna..

 
GedyPapa   2019.08.27 13:26
0

Óriási csalódás. Először is szeretném leszögezni, hogy hatalmas Stephen King rajongó vagyok, és időmhöz és kapacitásomhoz mérten próbálok minden könyvet elolvasni tőle, illetve a filmadaptációkra is időt szakítani.
A metódusom mindig ugyanaz: elolvasom a könyvet, és megnézem a filmet. Alapvetően tudom, hogy sok esetben elrugaszkodik a könyvtől a film (jó példa: NOS4A2, rossz példa: A búra alatt), de ezzel nincs is gond, ha jó a koncepció.
Itt nem volt az... De miért is? SPOILER:
Alapvetően megcsúszott a casting. Nagyon gyenge színészi játékot hozott a Kedvencek temetője. Az apát játszó Jason Clarke nem hitette el velem, hogy egy világ omlott össze benne a lánya halála miatt. A Rachelt játszó Amy Seimetz nem tudta elhitetni velem, hogy őt tényleg félelemben tartja a testvére árnyképe. John Lithgow volt az egyedüli, akinek elhittem Jud karakterét.
A változtatások esetében az még hagyján volt, hogy nem akartak egy kis gyermeket megöletni a kamionnal, inkább a kislányt (bár sokkal creepybb egy kicsi "zombi", mint egy általános iskolás). De az, hogy a végén egy totális zombi movie-t csináltak ebből a kiváló alapanyagból, az már kicsit sok volt...
Alapvetően a fanok úgyis meg fogják nézni, bár én azt mondanám, hogy ne tegyék...