2019.06.28 23:10 indingo Olvasottság: 119x
0

Kicsit savanyú, de azért fogyasztható

Dübörög a magyar filmgyártás. A Kölcsönlakás nem sikerült valami emlékezetesre, sok benne az üresjárat, de azért egyszer meg lehet nézni kategória. A film kicsit hajaz az év eleji BUÉK című filmre, bár az fényévekkel élvezhetőbb alkotás.

A két film története hasonló a sok félreértéssel, hazudozással, valamint, hogy a nagyja zárt térben, nevezetesen egy szobában játszódik. A BUÉK-nak jobb a története, a színészek és a karakterek is. De kanyarodjunk vissza a Kölcsönlakáshoz! Maga a mondanivalója elég szomorú. Nem számít semmi és senki, mindenen átgázolunk. Megbántjuk a másikat, nem vállalunk a tetteinkért felelősséget, de a legszembeötlőbb és zavaró, hogy nem vagyunk őszinték a saját párunkkal. Megcsaljuk a másikat, vagy legalábbis bosszúból gondolkodunk rajta, és ezt tök természetesnek vesszük. Nekem ez a vonal nem jött be, sőt erőltetett volt, akárcsak a film elején levő indokolatlan káromkodások. A trágárság nem poén. Összességében azért nem ennyire rossz a film. Voltak benne jó megoldások, érdekes kameramozgások, vagy a legelején a karakterek bemutatása, ahogy felvázolták, hogy ki kicsoda. A humorfaktor lehetett volna erősebb, egy-két elmosolyodáson kívül többet nem váltott ki belőlem. A pumis szál jó volt. A színészi játék hagy némi kívánni valót maga után. Nálam inkább a férfi színészek vitték a prímet. Klem Viktor szerintem az egyik legtehetségesebb hazai férfi színész. Mindig profin azonosul a karakterrel, és természetes a játéka. Túl sok szerepe nem volt Fehér Tibornak, de őt is csak dicsérni lehet. A hangját napokig hallgatnám.

Kicsit savanyú, de azért fogyasztható

A film egyetlen érdekessége talán, hogy egy színdarabból készült, ráadásul annak a Ray Cooney-nak a tollából született a mű, aki a Miniszter félretépet is megalkotta. Utóbbiban még Dobó Kata volt a bombázó, a Kölcsönlakás esetében pedig már a rendezői székben ült. A filmben a bombázó szerep Kiss Ramónának jutott, aki már a forgatás alatt szíve alatt hordta a kis Lékait. Talán legközelebb Rami rendezése kerül a mozikba?

romantikus | vígjáték

Adott egy épp felújítás alatt álló lakás, és számtalan ember, akik mind egy kicsit máshogy szeretnék élvezni a lakás nyújtotta lehetőségeket. Itt van rögtön két férj,... több»

0