Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
50

Kölcsönlakás (2019)

Kölcsönlakás
Filmadatlap
 
22
Szereplők
15
Vélemények
68
Képek
15
Videók
 
Berto49   2019. 02. 14.
Totális mélypont

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, (bár ne tettem volna!) ezúton azért köszönöm! Mindig van lejjebb! Nem láttam – szerencsére – a „Pappa pia” című remekművet, így bátran minősíthetem ezt a filmet a legrosszabb magyar vígjátéknak. Egy szóval jellemezve: rettenetes. El nem tudom képzelni, hogy mitől olyan (állítólag) sikeres színdarabként a Játékszínben, mert a filmváltozatnak se íze, se bűze. A létrehozására kiadott 365 millió egyetlen ok miatt nem feleslegesen kidobott pénz, legalábbis az, amit ebből a színészek és a műszak gázsijára kifizettek. A színészek közül igazából azonban csak ketten érdemelték meg: Oroszlán Szonja (első általam értékelhető alakítása az írónő sz... több»

 
HETEDIK Nézhetetlen  2019. 02. 23.

Dobó Kata színésznőként is egy örökös nulla volt, rendezőként azonban még annál is borzalmasabb. A film megtekintése önsanyargatóknak kötelező!


 
indingo   2019. 06. 28.
Kicsit savanyú, de azért fogyasztható

Dübörög a magyar filmgyártás. A Kölcsönlakás nem sikerült valami emlékezetesre, sok benne az üresjárat, de azért egyszer meg lehet nézni kategória. A film kicsit hajaz az év eleji BUÉK című filmre, bár az fényévekkel élvezhetőbb alkotás. A két film története hasonló a sok félreértéssel, hazudozással, valamint, hogy a nagyja zárt térben, nevezetesen egy szobában játszódik. A BUÉK-nak jobb a története, a színészek és a karakterek is. De kanyarodjunk vissza a Kölcsönlakáshoz! Maga a mondanivalója elég szomorú. Nem számít semmi és senki, mindenen átgázolunk. Megbántjuk a másikat, nem vállalunk a tetteinkért felelősséget, de a legszembeötlőbb és zavaró, hogy nem vagyunk őszinték a saját párunkk... több»

 
Ákos Varga   2019. 03. 31.
Mérsékelt összkomfort – Kölcsönlakás

Az előzetes információk, a vizuális merényletnek is beillő plakát, valamint a nem túl ígéretes előzetes után nem hittem volna, hogy én leszek az, aki valamelyest meg fogja védeni Dobó Kata első rendezését. No, szó sincs arról, hogy a Kölcsönlakás egy jó vagy teljességgel koherens film lenne, vígjátéknak is nehezen hívható, azonban még így is sokkal kevésbé kártékony alkotás, mint a közelmúlt két legborzalmasabb és egyben majdhogynem legsikeresebb magyar filmje: a Pappa Pia és a Valami Amerika 3. Persze, minden csak nézőpont kérdése, hiszen tavaly két remek, vállaltan a nagyközönségnek szánt magyar vígjáték is készült, ám az kezdettől fogva sejthető volt, hogy Dobó Kata színdarab-adaptációja ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 06.
Tévedések (anti)vígjátéka

„- Maga összejött a húgommal? - Na, most már elbizonytalanodtam, hogy mi a jó válasz.” Dobó Kata első rendezése azzal a kicsit sem nagyzoló kijelentéssel aposztrofálta magát (még idén februárban), minthogy az év legszexibb vígjátéka. A végeredményt látva viszont vagy a „direktornő” nem volt tisztában a fenti szavak valódi jelentésével, vagy a közönséget nézte hülyének. A Kölcsönlakással ugyanis nem az a gond, hogy rossz film, hanem nemes egyszerűséggel becsapja a nézőjét. Jelen alkotás alapját egy Ray Cooney-színdarab adja, amelyet nagy sikerrel játszanak a hazai teátrumok (apró adalék: a Játékszínben Dobó Kata is eljátszotta a komédia egyik fontos szereplőjét), s ez nem csoda, hiszen a mű ... több»

Oroszlán Szonja
Balla Eszter
Kiss Ramóna
Tibor Fehér
Szabó Simon
Klem Viktor
Szabó Simon
Balla Eszter
Klem Viktor
Dobó Kata
 
Mindent összevetve, ha szeretnétek egy kellemes másfél órát eltölteni a moziban, akkor bátran ajánlom a filmet, ami Valentin-napi programnak sem utolsó. több»
 
Dobó Kata biztosra ment, de csak annyit ért el, hogy a végeredmény nem annyira kínos, mint a Pappa pia. Néha valóban lehet nevetni a Kölcsönlakás művi fergetegén. A többi dermedt csend, szeszélyes évszakok. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Majdnem mindenki félrelép, avagy a magyar vígjáték legkínosabb időszaka köszön vissza Dobó Kata első rendezésében. S nem köszönjük meg neki, hogy visszaköszön. több»

A film 212 177 101 forintos bevételt termelt Magyarországon.

 

A film gyártását 353,975 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

A Kölcsönlakás forgatása 2018. májusa és júniusa között zajlott. A stáb elsősorban a MAFILM stúdiójában és budapesti helyszíneken dolgozott.

(hp)
 

A film forgatókönyvírója komoly tapasztalatokkal rendelkezik a vígjátékok terén, ő írta ugyanis az Üvegtigris trilógia szkiptjeit is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.