Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
49

Kölcsönlakás (2019)

Kölcsönlakás
Filmadatlap
 
22
Szereplők
17
Vélemények
68
Képek
15
Videók
 
Berto49   2019. 02. 14.
Totális mélypont

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, (bár ne tettem volna!) ezúton azért köszönöm! Mindig van lejjebb! Nem láttam – szerencsére – a „Pappa pia” című remekművet, így bátran minősíthetem ezt a filmet a legrosszabb magyar vígjátéknak. Egy szóval jellemezve: rettenetes. El nem tudom képzelni, hogy mitől olyan (állítólag) sikeres színdarabként a Játékszínben, mert a filmváltozatnak se íze, se bűze. A létrehozására kiadott 365 millió egyetlen ok miatt nem feleslegesen kidobott pénz, legalábbis az, amit ebből a színészek és a műszak gázsijára kifizettek. A színészek közül igazából azonban csak ketten érdemelték meg: Oroszlán Szonja (első általam értékelhető alakítása az írónő sz... több»

 
HETEDIK Nézhetetlen  2019. 02. 23.

Dobó Kata színésznőként is egy örökös nulla volt, rendezőként azonban még annál is borzalmasabb. A film megtekintése önsanyargatóknak kötelező!


 
indingo   2019. 06. 28.
Kicsit savanyú, de azért fogyasztható

Dübörög a magyar filmgyártás. A Kölcsönlakás nem sikerült valami emlékezetesre, sok benne az üresjárat, de azért egyszer meg lehet nézni kategória. A film kicsit hajaz az év eleji BUÉK című filmre, bár az fényévekkel élvezhetőbb alkotás. A két film története hasonló a sok félreértéssel, hazudozással, valamint, hogy a nagyja zárt térben, nevezetesen egy szobában játszódik. A BUÉK-nak jobb a története, a színészek és a karakterek is. De kanyarodjunk vissza a Kölcsönlakáshoz! Maga a mondanivalója elég szomorú. Nem számít semmi és senki, mindenen átgázolunk. Megbántjuk a másikat, nem vállalunk a tetteinkért felelősséget, de a legszembeötlőbb és zavaró, hogy nem vagyunk őszinték a saját párunkk... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 06.
Tévedések (anti)vígjátéka

„- Maga összejött a húgommal? - Na, most már elbizonytalanodtam, hogy mi a jó válasz.” Dobó Kata első rendezése azzal a kicsit sem nagyzoló kijelentéssel aposztrofálta magát (még idén februárban), minthogy az év legszexibb vígjátéka. A végeredményt látva viszont vagy a „direktornő” nem volt tisztában a fenti szavak valódi jelentésével, vagy a közönséget nézte hülyének. A Kölcsönlakással ugyanis nem az a gond, hogy rossz film, hanem nemes egyszerűséggel becsapja a nézőjét. Jelen alkotás alapját egy Ray Cooney-színdarab adja, amelyet nagy sikerrel játszanak a hazai teátrumok (apró adalék: a Játékszínben Dobó Kata is eljátszotta a komédia egyik fontos szereplőjét), s ez nem csoda, hiszen a mű ... több»

 
Ákos Varga   2019. 03. 31.
Mérsékelt összkomfort – Kölcsönlakás

Az előzetes információk, a vizuális merényletnek is beillő plakát, valamint a nem túl ígéretes előzetes után nem hittem volna, hogy én leszek az, aki valamelyest meg fogja védeni Dobó Kata első rendezését. No, szó sincs arról, hogy a Kölcsönlakás egy jó vagy teljességgel koherens film lenne, vígjátéknak is nehezen hívható, azonban még így is sokkal kevésbé kártékony alkotás, mint a közelmúlt két legborzalmasabb és egyben majdhogynem legsikeresebb magyar filmje: a Pappa Pia és a Valami Amerika 3. Persze, minden csak nézőpont kérdése, hiszen tavaly két remek, vállaltan a nagyközönségnek szánt magyar vígjáték is készült, ám az kezdettől fogva sejthető volt, hogy Dobó Kata színdarab-adaptációja ... több»

Oroszlán Szonja
Balla Eszter
Kiss Ramóna
Tibor Fehér
Szabó Simon
Klem Viktor
Szabó Simon
Balla Eszter
Klem Viktor
Dobó Kata
 
Mindent összevetve, ha szeretnétek egy kellemes másfél órát eltölteni a moziban, akkor bátran ajánlom a filmet, ami Valentin-napi programnak sem utolsó. több»
 
Dobó Kata biztosra ment, de csak annyit ért el, hogy a végeredmény nem annyira kínos, mint a Pappa pia. Néha valóban lehet nevetni a Kölcsönlakás művi fergetegén. A többi dermedt csend, szeszélyes évszakok. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Majdnem mindenki félrelép, avagy a magyar vígjáték legkínosabb időszaka köszön vissza Dobó Kata első rendezésében. S nem köszönjük meg neki, hogy visszaköszön. több»

A film 212 177 101 forintos bevételt termelt Magyarországon.

 

A film gyártását 353,975 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

A Kölcsönlakás forgatása 2018. májusa és júniusa között zajlott. A stáb elsősorban a MAFILM stúdiójában és budapesti helyszíneken dolgozott.

(hp)
 

A film forgatókönyvírója komoly tapasztalatokkal rendelkezik a vígjátékok terén, ő írta ugyanis az Üvegtigris trilógia szkiptjeit is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.