Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
51

Kölcsönlakás (2019)

Kölcsönlakás
Filmadatlap
 
17
Szereplők
11
Vélemények
68
Képek
15
Videók
 
Ákos Varga   2019. 03. 31.
Mérsékelt összkomfort – Kölcsönlakás

Az előzetes információk, a vizuális merényletnek is beillő plakát, valamint a nem túl ígéretes előzetes után nem hittem volna, hogy én leszek az, aki valamelyest meg fogja védeni Dobó Kata első rendezését. No, szó sincs arról, hogy a Kölcsönlakás egy jó vagy teljességgel koherens film lenne, vígjátéknak is nehezen hívható, azonban még így is sokkal kevésbé kártékony alkotás, mint a közelmúlt két legborzalmasabb és egyben majdhogynem legsikeresebb magyar filmje: a Pappa Pia és a Valami Amerika 3. Persze, minden csak nézőpont kérdése, hiszen tavaly két remek, vállaltan a nagyközönségnek szánt magyar vígjáték is készült, ám az kezdettől fogva sejthető volt, hogy Dobó Kata színdarab-adaptációja ... több»

 
Berto49   2019. 02. 14.
Totális mélypont

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, (bár ne tettem volna!) ezúton azért köszönöm! Mindig van lejjebb! Nem láttam – szerencsére – a „Pappa pia” című remekművet, így bátran minősíthetem ezt a filmet a legrosszabb magyar vígjátéknak. Egy szóval jellemezve: rettenetes. El nem tudom képzelni, hogy mitől olyan (állítólag) sikeres színdarabként a Játékszínben, mert a filmváltozatnak se íze, se bűze. A létrehozására kiadott 365 millió egyetlen ok miatt nem feleslegesen kidobott pénz, legalábbis az, amit ebből a színészek és a műszak gázsijára kifizettek. A színészek közül igazából azonban csak ketten érdemelték meg: Oroszlán Szonja (első általam értékelhető alakítása az írónő sz... több»


 
HETEDIK Nézhetetlen  2019. 02. 23.

Dobó Kata színésznőként is egy örökös nulla volt, rendezőként azonban még annál is borzalmasabb. A film megtekintése önsanyargatóknak kötelező!

 
grigoriy1rem   2019. 02. 13.

Nekem annak idején már az kiverte a biztosítékot, hogy Dobó Kata filmben szerepelhetett, annak ellenére, hogy szemmel láthatóan semmilyen érzéke nincs a szakmához. Most pedig filmet is rendezett, és most csak az derült ki, hogy Dobó Kata rendezni sem tud. De miért is lenne ez meglepő. Egyszerűen kevés olyan embert ismerek, aki ennyire inkompetens lenne ebben a szakmában, és mégis ennyi ambíciója van. A Kölcsönlakás nagyon viseli magán az inkompetencia és a dilettantizmus jegyeit: olcsó, híg. altesti poénok, a filmet magát pedig szép lányokkal akarják lenyomni az ember torkán. Akinek ennyi elég, annak csak ajánlani tudom, aki pedig tartalmasabb szórakozásra vágyik, az messze kerülje el ezt a filmet.

 
Bizsu82   2019. 02. 19.

Őszintén szólva én meglepődtem a sok negatív kritikán. Hétvégén láttuk a moziban és mindannyian végignevettük a filmet. Annak ellenére hogy Dobó Katától mint rendezőtől nem vártam sokat pozitív meglepetés volt. Ami szintán pozitív volt, hogy Juhász Illés is meglepően hitelesen és viccesen alakított. Nekem bejött!

Oroszlán Szonja
Balla Eszter
Kiss Ramóna
Tibor Fehér
Szabó Simon
Klem Viktor
Szabó Simon
Balla Eszter
Klem Viktor
Dobó Kata
 
Mindent összevetve, ha szeretnétek egy kellemes másfél órát eltölteni a moziban, akkor bátran ajánlom a filmet, ami Valentin-napi programnak sem utolsó. több»
 
Dobó Kata biztosra ment, de csak annyit ért el, hogy a végeredmény nem annyira kínos, mint a Pappa pia. Néha valóban lehet nevetni a Kölcsönlakás művi fergetegén. A többi dermedt csend, szeszélyes évszakok. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Majdnem mindenki félrelép, avagy a magyar vígjáték legkínosabb időszaka köszön vissza Dobó Kata első rendezésében. S nem köszönjük meg neki, hogy visszaköszön. több»
 

A film gyártását 353,975 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

A Kölcsönlakás forgatása 2018. májusa és júniusa között zajlott. A stáb elsősorban a MAFILM stúdiójában és budapesti helyszíneken dolgozott.

(hp)
 

A film forgatókönyvírója komoly tapasztalatokkal rendelkezik a vígjátékok terén, ő írta ugyanis az Üvegtigris trilógia szkiptjeit is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.