2019.06.29 21:42 Berto49 Olvasottság: 508x
0

Bűnös vagy ártatlan?

A régi iskola hangulatos krimije három remek alakítással. A korábbi James Bond – kiöregedve a szuperügynök szerepéből – egy bölcs tanárembert játszott, aki a halálbüntetés esküdt ellensége. Minden képességét bevetve küzd egy halára ítélt megmentéséért, csakhogy másként alakulnak az események. Nem vagyok rasszista, de ha egy igazán rosszarcú fekete színészt kíván a cselekmény, a legjobb választás Laurence Fishburne. Meg kell hagyni, remekül játszik, a szemét zsaru karakterét az arcán hordozza, de aztán rájön a néző, hogy beleesett a kinézet csapdájába.

Elsőként kellett volna megemlíteni Ed Harris nevét. Amit a rövid jelenléte alatt művelt, az legalább egyenértékű Anthony Hopkins dr. Lecter alakításával, egyszóval jellemezve: ördögi. Amit kifogásolok, és ezért nem kap tőlem a film zseniális értékelést, az a túlzottan sok csavar. Nem éppen irodalmi módon kifejezve: túlspilázott a cselekmény, a végkifejlet meg teljes mértékben illogikus. Az alapkoncepció problémás, valószínűnek tartom, hogy a film alapjául szolgáló krimit éppen ezért nem is olvashatjuk magyar fordításban. Hagyjuk azonban ezt a hibát, inkább szóljunk a kis színésznő palánta Scarlett Johanssonról, aki 11 évesen a professzor Kate nevű kislányát játszotta. (Annyit nem kis rosszindulattal megjegyzek, hogy Connery-hez nem nagyon passzolt a fiatal, vagy fiatalos kinézetű feleség, Kate Capshaw. Az életben is 23 év korkülönbség van köztük.) Johanssonnak ez már a második olyan filmje volt, amelyben szerepelt, igen korán kezdte, meg is lett az eredménye. Ki hinné, hogy a nyugdíjasok paradicsoma, Florida ilyen igazi dzsungel jellegű területekkel is rendelkezik?

Bűnös vagy ártatlan?

Többször írtam már, hogy a mostani rém gyenge filmbehozatal miatt érdemes visszamenni az időben, sok elfeledett, de nívós szórakozást nyújtó darabot lehet találni.

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Az igazság csak akkor létezik, ha kiderül. Bobby Earl fejében nyolc éve létezik, de senki sem hallgat rá. Azt állítja magáról, hogy ártatlan. Villamosszék általi halálra... több»

0