2019.07.01 19:53 Kóborló Olvasottság: 121x
0

Középszerű folytatás

Az 1985-ös, Tom Holland által rendezett Frászkarika (avagy Veszélyes éj) egy kimondottan szórakoztató kis vámpíros horrorfilm volt, aminek persze voltak hibái mind történetvezetésileg, mind pedig a technikai megoldásaiban, mégis én jól megvoltam vele, és egyáltalán nem bántam meg az újra megtekintését, mert volt a film hangulatában valami elragadó kis báj, ami sokkal fogyaszthatóbbá tette nekem az alkotást. Nos, a három évre rá következő folytatása sajnos már nem teljesített oly jól sem a kritikusok, sem pedig az én szememben, de azért el lehetett lenni vele. Amolyan igazi középszerű folytatás lett történetileg és technikailag egyaránt. A második résznek a rendezői székét az a bizonyos Tommy Lee Wallace töltötte be, aki ezelőtt a film előtt elsősorban a Halloween 3: Boszorkányos időszak című filmet készítette el a nagyérdemű közönségnek, illetve az Alkonyzóna című tv-sorozat pár epizódjáért volt felelős. Sajnos a későbbi filmgyártásaira is jogosan lehet rábélyegezni a középszerű színvonalat.

Viszont talán nem is a rendezés terén lett laposabb a film, hanem sokkal inkább a történeten. Valahogy kevésbé éreztem ennél a résznél a dinamikus történetvezetést (bár az első rész sem volt egy amolyan gyorsvonat e téren, de legalább nem volt ennyire hullámzó). Hisz maga a történet nem sokkal tér el az első részben látottaktól, a főszereplőnek itt is ugyanúgy meg kell győznie a barátait az igazáról, ami az első rész fényében eléggé valótlanul hat. Persze látszik a történetén legalább a próbálkozás, hisz azért próbáltak egy kis vámpírmondakört is beleszőni a filmbe (más kérdés, hogy ez miként is sikerült). A másik dolog, ami engem azért kissé zavart a folytatásban, hogy technikai kivitelezésben gyengébbre sikeredett, mint az elődje, bár ez talán magyarázható a kisebb költségvetéssel is. Érdekes viszont, hogy mindkét részt a horrorkomédiák sorában jegyzik, viszont itt is, akárcsak az első részben, sok vicces jelenet egyáltalán nem található benne. Az viszont tetszett, hogy az első rész mindkét főszereplője újra elvállalta a folytatást, és ha nem is volt kiemelkedő az alakításuk, de legalább hozták az előző részben látott színvonalat.

Középszerű folytatás

Mindent egybevéve azok, akiknek kimondottan tetszett az első Frászkarika film, itt sem fognak hatalmasat csalódni. Illetve ennek a filmnek is volt számomra egyfajta retro hangulata, ami talán kissé javítja a véleményemet róla.

horror | thriller | vígjáték

A Frászkarika 2. részében Charlie kezd fellélegezni, miután három évvel ezelőtt megölte az utolsó vérszívót. Legalábbis azt hitte. A férfi barátja lévén találkozik négy... több»

0