2019.07.04 00:43 Kóborló Olvasottság: 185x
0

Végtelenül amatőr és ritka rossz film lett.

Nehéz bármilyen pozitívumot találni egy olyan filmben, amiben igencsak kevés értékelhető jelenet volt. Már amikor az úgynevezett ismeretlenbe megyek halászni (számomra és gondolom sokak által nem ismert horrorfilmekre) egyfajta kettős félelemet érzek, hogy vajon talán sikerül egy totál ismeretlen igazgyöngyre akadnom, vagy mint legtöbb esetben, ismételten egy gyenge vagy még annál is rosszabb film akad majd a képzeletbeli horgomra. Nem vitás hogy a 2006-os Trespassers azon filmek táborát fogja majd erősíteni nálam, ami már szinte majdnem elérte a nézhetetlen színvonalát, de valahogy a film végére, legalább egy érdekesnek mondható történetet össze tudtak lapátolni hozzá. Ez persze egyáltalán nem veszi el azon hibák élét, amiben szinte burjánzik eme alkotás. Már amikor kinéztem magamnak eme filmet és megtekintettem az előzetesét, sejtettem hogy messze alul fogja teljesíteni még egy átlagosnak nevezhető horrorfilm színvonalát is (de persze meghagytam a lehetőségét annak, hogy a film rácáfoljon az előzetesben látottakra).

Nem is próbálom a film hibáit mind felsorolni, hisz abból rengeteg volt. Ezért inkább csupán az egyedüli pozitívumáról ejtenék egy-két mondatot, az pedig nem lenne más, mint a történetének a megmagyarázása, ami ennyire gyenge filmnél, nem is sikerült annyira rosszul. Úgy is mondhatnám, hogy legalább érdekesre sikeredett, ami persze még így sem lett annyira teljesen egyértelmű és mindenre kiterjedő, de legalább kapunk egy kis kapaszkodót arról, hogy miről is akart szólni a film története. Gondolkodtam azon, hogy lehetséges hogy a film készítői alapjában a trash műfajára akarták elkészíteni filmjüket, de ezt az elképzelésemet el is engedtem, mert azért az érezhető volt, hogy próbálja a film komolyra venni magát (totál sikertelenül). Az IMDB pontszámaira már elég régóta nem szeretek hagyatkozni, hisz jelen filmünk is 3.8-on áll ott, ami őszintén meglep engem, hisz ilyen pontszámú filmek, nálam maximum a 2.0-ig terjednének.

Végtelenül amatőr és ritka rossz film lett.

Nem szeretem azt írni egy filmnél, hogy ha tehetik a nézők kerüljék el azt. Hisz mindenkinek szíve joga egy filmet negatívan, vagy pozitívan értékelni, ezért én inkább csak annyit írnék erről, hogy nálam biztos bekerülne jelen filmünk egy TOP 100-as minden idők legrosszabb horrorfilmes listájára.

0