2019.07.10 19:11 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Vélemények nélkül, csupán egy előzetesre hagyatkozva kiválasztani egy filmet igazán kockázatos vállalkozás lehet, mert teljes mértékben találhatunk akár egy igazi kis gyöngyszemet is, de sajnos a legtöbb esetben ezeknél örülni kell, ha legalább átlagos vagy közepes alkotásban lesz részünk, többnyire azonban rossz filmhez lesz "szerencsénk" (akárcsak jelen esetben).

Pedig az előzetese alapján és a történetben rejlő lehetőségek miatt ki merem jelenteni, hogy volt potenciál a filmben, de sajnos a kivitelezés terén bukik meg elsőként. Mégpedig elsősorban azért, mert végtelenül unalmasan tálalják fel a történetet. Azt a történetet, ami teljes mértékben az efféle filmek sablonjaira építkezik mindenféle meglepetés nélkül. Igaz próbálkozik egy csavarral is valahol a játékidő közepe felé, de addigra már jómagam annyira elvesztettem az érdeklődésemet iránta, hogy annyira meg sem leptek vele.

A másik nagyobb gondom a szereplőkkel volt. Mivel a film története függőségektől szenvedő karaktereket mutat be, akár még együtt is lehetne érezni ezekkel a betegekkel, de nem. Mert a legtöbbjük sokkal inkább idegesítő volt, és az együttérzés szikráját sem tudták kiváltani belőlem. Ezáltal elég nehéz izgulni egyes karakterek iránt, pedig hát ez lenne a film egyik központi motívuma, hisz ez egy túlélős, menekülős kis horrorfilm akart volna lenni. Bár azért kissé megállnék azon kijelentésem előtt, hogy horrorfilm, hisz sem a gyilkosságok, sem az atmoszférateremtés nem indokolná, hogy horrorként tekintsünk eme alkotásra. Szóval nehezen találok pozitívan értékelhető dolgokat a filmben, de ha már mindenképp írnom kéne valamit e téren, akkor maximum azt tudtam értékelni, hogy a vágások és a fényképezés rendben volt. Viszont minden más téren ismét egy végtelenül unalmas és elég amatőr filmhez volt szerencsém, ahol sajnos a főhősnőnk karaktere is igazán ellenszenves volt.

Nem szívesen szoktam olyanokat írni, hogy kerüljétek az adott filmeket, hisz mindenki más-más dolgokban találhatja meg azokat a filmes tulajdonságokat, melyek alapján véleményt alkothat, de eme film szerintem roppant kevés értékelhető dolgot tartalmazott. Legalábbis számomra.

41 Recovery  (2018)

horror

Ronnie (Stephanie Pearson) az amerikai hadsereg kitüntettet, de függőségei miatt leszerelt katonatisztje egy isten háta mögötti, függőségekkel foglalkozó intézetben próbál... több»

0