2019.07.13 11:17 HercegPeter Olvasottság: 644x
0

Már a szerelmet is le lehet tölteni?

Spoilerveszély!

Senki se essen abba a hibába, mint én, miszerint a leírás alapján eldönti, hogy ez egy hülyeség! Én így tettem, de aztán mégis rávettem magam, hogy megnézzem. És milyen jól tettem! Így már értelmet nyert a történet.

Már a szerelmet is le lehet tölteni?

A filmnek két hatalmas erőssége van. Az egyik Joaquin Phoenix játéka, a másik pedig a kiváló párbeszédek, amik nélkül ugyebár maga a film sem lenne. És akkor még nem is beszéltünk a mellékszerepekben feltűnő színészekről. Chris Pratt nagyon viccesen néz ki. A futurisztikus technológia is tetszett. A téma elgondolkodtató. Bele lehet-e szeretni valakibe, akit sosem láthatunk, mivel nem is egy élő ember, csak egy gép? Ha belegondolunk, a valóságban is lehet néha olyan híreket hallani, hogy valaki összeházasodott a számítógépével, vagy éppen a mobiltelefonjával. Mondjuk, valószínűleg ezek az emberek nem is teljesen százasak. Viszont itt a filmben nem ezt gondoljuk Theodore-ról. Az ő világában ez sokkal inkább érthető, az egész filmben alig beszélget mással. Neki tényleg csak ez a program van.

A befejezés is találó, bemutatja, hogy a gépeknek nincsenek igazi érzéseik (hiszen nem lehet valaki több ezer emberbe szerelmes, még ebben a mai világban sem), még ha ők ezt is hiszik. Ezért könnyedén átlépnek az emberen. Pedig én is elhittem, hogy ez akár igazi is lehet. Hiszen még a szexet is megoldották. Legalább is próbálták. Kicsit furcsa, hogy valaki, aki a Jackass szérián is dolgozott, rendezzen egy ilyen érzelmes filmet. A kettő között ég és föld a különbség.

85 A nő  (2013)

dráma | romantikus | sci-fi

Theodore-t nagyon megviselte a válása, melyet követően teljesen magába zárkózott. Napközben mások nevében fogalmaz leveleket, estéi pedig magányosan telnek. Amikor azonban... több»

0