2019.08.05 11:23 JohnnyBGood Olvasottság: <100x
0

Nem az a vége, amit hiszel

Amikor még aktív volt a sorozat akkor láttam először. Az elmúlt másfél hónapban tizenx év kihagyás után viszont újranéztem a teljes sorozatot. Személyes vélemény:

S01-05-ig:

Nem az a vége, amit hiszel

A pilot zseniális, utána az első évad kicsit unalmas így visszatekintve, a 2-3-4-ik évad kanapéhoz szegezett! A 4-ik és 5-ik között kicsit megül, de az 5-ik második fele a legjobb amit csak kaphat az ember ebben a műfajban.

A 6-ik, záró évad:

Ebben az utolsó évadban kötelező jelleggel - a Lost stílusának megfelelően - futtatnak egy párhuzamós szálat. Az eredeti szigeten játszódó cselekmény meggondolatlan és sokszor faék egyszerűségű cselekményként halad a végkifejlet felé. Nekem mindentől függetlenül ez a szigetes vonal csalódás volt, az 1 résztől az utolsóig. Viszont, fut mellette a párhuzamos szál.

A legtöbb ember abban a hitben él, hogy - de nehéz lesz ezt spoiler mentesen körülírni - a Lost befejező dupla része az egész sorozatot agyon csapta. Tévesen. Én is így emlékeztem, de újra megnézve tűkön ülve vártam a zárást. Napnál világosabb mi a film vége. Effektív elmondják. És semmi köze ahhoz amit az emberek 90%-a kihozott belőle. Ellenkezőleg.

(nem is értem mit néztek.. mondjuk én tömény vittem újra napi sok-sok résszel, de szerintem ehhez nem kell professzornak lenni)

A probléma az, hogy a hatodik évad párhuzamos szála, a Lost cselekményeitől teljesen elvonatkoztatott az utolsó résszel szoros kapcsolatban álló túlspiritualizált tök felesleges etap volt. Nem eddig megszokottal ellentétben csak azért került a sorozatba, hogy legyen bármiféle cselekmény ami futhat a sziget mellett. Semmi másért, és ehhez rakták hozzá a felesleges befejezést.

Az utolsó részben 2 beszélgetőpáros egyértelműen elmondja mi az igazság. És nem az amit az emberek 90%-a hisz, pont ellenkezőleg! Aki a populáris teóriában hisz vegye a fáradságot és nézze meg az utolsó dupla részt figyelmesen mégegyszer, és ha nem érti nézze meg mégegyszer ;) Ennyit spoiler mentesen.


Kiváló sorozat volt!

dráma | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Az Oceanic 815-ös járata egy trópusi szigetbe csapódik. A szerencsétlenséget 48-an élik túl, és bár nem szívlelik egymást, kénytelenek összefogni az életben maradásért.... több»

0