2019.08.08 14:51 Mayolika Olvasottság: 120x
0

Férfiország királynője

Előbb-utóbb a világ összes dinasztiájának szembe kellett néznie azzal a kérdéssel, hogy férfi utód híján vagy engedik összeomlani országukat trónkövetelő háborúkban, vagy szerét ejtik a lánygyerekek utóddá koronázásának. Márpedig egy olyan férfiközpontú, férfiak által uralt országban, mint India, az volt a kérdés, hogy melyik jár kevesebb vérontással.

Nos, a Kakatiya dinasztia uralkodója a köztes megoldást választja, egyszerűen fiúként neveli a lányát, becsapva ezzel az egész országot, még magát a gyereket is. Aki a serdülőkor küszöbén jön rá, hogy valami nem stimmel körülötte. Elég hihetetlen, hogy addig soha nem látott ruha nélkül senkit, de a végtelenül prűd és szemérmes Indiában vagyunk (annak is a déli részén), végülis miért ne? És mit tesz ilyenkor egy érző szívű honfileány? A hazája érdekében önként vállalja, hogy férfiként éli az életét, megfosztva magát minden olyan örömtől, amiben lányként része lehetne. Lemond a szerelemről, még meg is nősül, hogy elejét vegye a suttogásnak. Szegény ara pedig hiába várja a nászágyon...

Férfiország királynője

Persze nem ilyen vicces a film, ahhoz, hogy ez hihető és átélhető legyen, egy Anushka Shetty kell, aki félelmetes átváltozásokra képes. Csúnyácska amorf férfi az egyik pillanatban, aki kardot forgat, csatákat vezet, elefántot lovagol. Gyönyörű fiatal szerelmes nő a másikban, aki boldogságra vágyik, de képes róla lemondani a népéért. Az elkerülhetetlen konfliktus persze bekövetkezik, a lelepleződés elkerülhetetlen. És most mutatkozik meg, hogy Rudhramadevi egy valódi uralkodó, aki képes minimális erőszakkal kivezetni országát a káoszból.

Egyértelműen Anushka filmje, minden pillanatot ural, ahol jelen van, rászabták a szerepet. A körülötte levő férfiak jelentéktelenek és említésre sem méltók. Pedig van körülötte pár helyes férfi, aki a kegyeire pályázik. Egyiknek sem emlékszem az arcára. Persze azért ott van Prakash Raj, aki az ötletgazdája a fiúsításnak, és aki végig a királynő érdekeit védelmezi. Nem túl nagy, de annál fontosabb a szerepe, amit a szokásos módon kiválóan old meg.

Végül – és semmiképpen nem utolsó sorban – ott van Allu Arjun egy önmagához képest parányi szerepben, amit persze húzónévnek tettek Anushka mellé, nagyon okosan. Gyanítom, sokan miatta nézték meg a filmet. (Én is). A cselekményre nincs túl nagy hatása, nélküle is jól haladna. De jó, hogy ott van. Jó nézni, ahogy harcol, ahogy dobálja ötösével az ellenfeleit a levegőbe. Jó, na. Kell oda. És le a kalappal előtte, hogy menő sztárként bevállalta a másod (harmad)hegedűs szerepét. Hogy a velencei kerettörténet minek kellett bele, arra viszont sosem fogok rájönni.

akció | életrajzi | háborús | történelmi

Nagy az öröm az indiai uralkodócsaládnál, hiszen a királyné hamarosan életet ad első gyermekének. Azonban fiú helyett egy kislány érkezik a családba, s ez félelmet és... több»

0