2019.08.20 14:11 Artemisia Olvasottság: <100x
3

Nyomába sem ér az első résznek

Talán ezt a folytatást vártam a legkíváncsibban. Kedves, aranyos rajzfilm, de nem lehet nem hasonlítani a zseniális első epizódhoz. Már csak azért sem, mert azt a tematikát, ami miatt az első epizód működik, visszájára fordítva követi .

Megjelenik a szerelmi szál mint motiváció. Míg az első részben az a cselekmény mozgatórugója, hogy Kenai bátyja, Sitka egy medvével való harc következtében meghal, itt az, hogy Nita házasságot szeretne kötni.

Nyomába sem ér az első résznek

Maga a cselekmény itt is humoros, szórakoztató, de míg az első részben a kalandok közben Kenainak át kell értékelni az addigi tetteit és jobb emberré kell válnia, addig itt a gyerekkori barátok/szerelmesek a kalandok során újra egymásba szeretnek/rájönnek, hogy azóta még mindig szeretik egymást.

Az első rész drámai csúcspontját Kenai és Koda szétválása jelenti, miután felismerik, hogy Kenai ölte meg Koda édesanyját. Itt a szétválás oka az, hogy a kis bocs mellőzve érzi magát, mert Kenainak barátnője van.

Az elő részben Kenai azért dönt úgy, hogy medve marad, mert az életre szóló leckéből amit a Szellemektől kapott, megtanulta vállalni a felelősséget a tetteiért, megtanult szeretni és áldozatokat hozni másokért, akár még egy kicsi medve bocsért is . Nita azért dönt úgy, hogy ezentúl medve lesz, mert a pasija is medve lett.

Szóval nem azt akarom mondani, hogy rossz rajzfim, mert alapvetően nem az, sőt tovább is fűzi a történetet, hiszen Kenai és Koda igazi csalâddá szerveződik, megmutatja, hogy Kenait nem akadályozza meg medveléte abban, hogy rátaláljon a szerelem. De mindenképp alacsonyabb síkon teszi mint az előző rész.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Kenai egy régi barátnőjének szüksége van a segítségére egy küldetésben, Koda egyre nagyobb megrökönyödésére. több»

3