2019.09.03 16:35 Kóborló Olvasottság: 182x
1

Ne lásd a Gonoszt!

2003-ban a WWE Films első próbálkozása a filmes palettán egész jól sikerült Az Amazonas kincse című akció-kalandfilmmel, amit akkor még a színészi szárnyait bontogató The Rock, alias Dwayne Johnson nevű pankrátor vitt sikerre pazar akció jeleneteivel és üde humorával. Sokat nem kellett várniuk a pankráció szerelmeseinek, hogy egy újabb ismert pankrátor mérettesse meg magát és színészi tehetségét. Itt jött képbe a Nagy vörös behemót, alias Kane, akit Glenn Jacobs néven ismerhetünk. Nos az úriember sokkal kevesebb színészi tehetséggel van megáldva, mint a fentebb említett The Rock, ez látszik is kettejük filmes összehasonlításánál, mert míg Dwayne Johnson idővel inkább vált színésszé, addig Glenn Jacobs maradt inkább Kane, a pankrátor. Amiben viszont fel tudta venni a versenyt The Rockkal, azok a méretei voltak, és elsősorban talán erre is akarták kihegyezni a WWE stúdió következő filmjét, a See No Evil című horrorfilmet (ami az itthoni "csodálatos" fordítás során Menekülj! címen vált ismertté).

A rendezést egy volt pornófilmes rendezőre osztották, na de ne legyünk ennyire előítéletesek, mert a Menekülj! egy teljesen élvezhető, tipikusan B-filmes jellegű slasher lett. A történetét már vagy száz hasonszőrű alkotásban "csodálhattuk" meg, mégis a maga módján engem képes volt szórakoztatni. Ez elsősorban a fentebb említett fő gonoszunk megjelenése és a cselekedeteiben látható nyers erő ábrázolása miatt volt. Semmikép nem említeném a színészi alakításokat, mert hát azok harmatgyengék voltak, de ezzel a készítők is tisztában lehettek, hisz szinte mindent elkövettek azért, hogy a film nézői ne is erre figyeljenek fel elsősorban. Ezért egy végtelenül pörgős, adott jeleneteknél kimondottan véres, kevés CGI technikával megfűszerezett és komor hangulatú filmet eszkábáltak össze. Szerencsére elég kreativitás is szorult a gyilkosságokba, ezáltal egy pillanatra sem válik egysíkúvá a gyilkos behemótunk ámokfutása.

Ne lásd a Gonoszt!

Persze egy pillanatra sem merném egy napon említeni a filmet a slasher nagyjaival. Főleg azért sem, mert igaz, hogy a CGI technika megjelenését a film alatt a minimumra akarták szorítani, de ami végül benne maradt a kész "műben", na az finoman szólva is gyengére sikeredett. Nálam ez a film amolyan tucat slasher lett, amit simán meglehet nézni, hisz a horrorvilágban biztos nem fog kimagasló helyet elfoglalni, de a röpke másfél órájával talán kikapcsolhatja a néző agytekervényeit.

56 Menekülj!  (2006)

akció | horror | thriller

Egy csapat közszolgálatra ítélt feladata a Blackwell Hotel kitakarítása. Keveset tudnak a világtól visszahúzódó, pszichopata Jacob-ról aki a hotelben húzta meg magát a világ... több»

1