Annuska   2019.09.08 22:09

Éljen az ifjú pár!

Az Aki bújt (Ready or Not) egy ígéretes horror látszatát kelti. Minden adva van egy jó történethez. A főszerepben egy igazi bombázó, a természetes szépségű Samara Weaving, akinek ez az első komolyabb szerepe. Sok mindenben nem is láthattuk korábban. A Három óriásplakát Ebbing határában volt például egy kis szerepe, de szerintem senki sem emlékszik rá. Igazi holliwoody sztárok, húzónevek nincsenek a filmben. Ami nem feltétlenül baj. Az ismertebb nevek Adam Brody, Henry Czerny és az alaposan megöregedő, és mostanában csak kozmetikai cégek reklámjában feltűnő, egykoron szebb napokat is látott Andie MacDowell.

A látvány a komor színekkel, a gyönyörű bútorokkal és különleges csillárokkal remek összhatást keltett. Mindezt megkoronázta a különleges zenei aláfestés. A története elsőre elég izgalmasnak tűnt, de hamar kihűlt a pite. Arról, hogy miért is tartja a család ezt a különleges szokást, elég keveset tudtunk meg. Nagyon felületesen lett elmesélve a múltbél sztori. Túl sok érzelmet belőlem nem váltott ki a film. Félelmetes nem volt, és a nagy poénokon sem tudtam nevetni, amelyek általában cifra káromkodások voltak, de nem sima csúnya szó, hanem erőltetett, ötszavas káromkodáshalmaz.

Éljen az ifjú pár!

Számomra kifejezetten idegesítő volt, hogy a csaj természetesen mindenkinél okosabb és ügyesebb, mindig talál valamit, amivel fejbe verheti támadóját, és a ruhájából is annyiszor tépett le egy darabot, hogy annyi csipke nem is volt azon a göncön. Inkább már annak szurkolt a néző, hogy valaki nyiszálja már el a csaj torkát, de tudjuk, hogy az ilyen filmekben (sajnos) ez nem következhet be. Az is teljesen képtelenség, hogy a tokától bokáig felfegyverkezett család nem tud eltenni láb alól egy nyüzüge csajt.

Ami szintén érdeke kérdéseket vet fel, hogy a családba korábban beházasodott egyéneknek ez az egész "vadászat" tök természetes volt? Senkinek sem ütközött az elveivel? Ráadásul még a saját gyerekeiket is bevonták a játékba. Illetve azzal nem számoltak, hogy ha sikerrel jár az esti program, akkor a csajt senki sem fogja hiányolni, keresni? A vége szintén nevetség tárgya volt. Még értelmetlenebbé tette az amúgy sem túl kerek, zavaros történetet. Akció volt a művér, vagy mi? Összességében nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

70 Aki bújt  (2019)

horror | misztikus | thriller | vígjáték

Az AKI BÚJT főszereplője egy ifjú ara, akinek csatlakozva újdonsült férje vagyonos, különc családjához, a tradíciók szerint részt kell vennie egy játékban – ami halálos... több»