2019.11.15 12:00 Artemisia Olvasottság: <100x
3

Vár a cirkusz

A Madagaszkár után újabb trilógia, amely indokolatlanul egy cirkuszban végződik. Amúgy érdekes ez a fordulat, mert a 2. epizódban kedvenc erdei csipet csapatunk még harcolt a háziasított állatok ellen. De ettől természetesen még maga az animációs film tartalmas.

A nyitójelenetekben láthatjuk, mekkorát fejlődtek a karakterek, mióta először találkoztunk velük az 1. epizódban. A bohókás Elliot elvette Gizellát, és immár 3 gidás családapa, Pindúr visszatért szerető gazdájához, normalizálódott a viszony a házi és vadon élő állatok között, még Haver is megtalálta a párját. Sőt, a szétszórt, civakodó erdőlakók takaros kis városállammá szerveződtek Boog gondos irányítása alatt. Azonban bármilyen idilli is az erdei élet, Boog magányos társ nélkül, és még régi bajtársai is elhanyagolják családi kötelezettségeik miatt. Így hát egyedül indul "kantúrára" (nem hiszem, hogy nem találtak volna szofisztikáltabb fordítást a kifejezésre), ami váratlan fordulatot hoz, belecsöppen a cirkusz világába.

Vár a cirkusz

Az itt játszódó jelenetek, főleg Boog és Ursa közös jelenetei kedvesek és szórakoztatók. A Boog nélkül némileg elveszett banda mentőakciója pedig a Nagyon Vadon epizódokra jellemzően fergeteges, ahogy kicsik és nagyok egyaránt mozgósítják magukat, mindenki megtalálja a a maga feladatát, még Pindúr és az ölebek is besegítenek, és a rangidős Gizella veszi át a vezetésüket. Szőrszálhasogatásként megemlíthetném, hogy Boog "foglyul ejtése" picit megmosolyogtató, hiszen a körberendezett cirkuszi kocsik közül semmilyen más kiút nincs, csak, ha 2 medve elmozdítja az egyik kocsit. Sem alatta, sem felette, sem máshogy nem lehet kijutni.

Az új karakterek közül pedig Dough egészen jól betölti a funkcióját, vicces, ahogy eluralkodik rajta a megalománia Boog lakhelyére érve. Ursa a kötelező szerelmi szál, akinek a történet végén életre szóló döntést kell hoznia. Allistair, a láma pedig... Ha Stefano, a fóka a Madagaszkár-filmek Jar Jar Binks-e, akkor Allistair a Nagyon Vadon filmeké. Úgy tűnik, minden animációs film trilógiába kell egy Jar Jar Binks :-)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Boog, Elliot és erdei barátaink apraja-nagyja visszatér egy újabb kalandra, ami még az eddigieken is túltesz - az ösvény ezúttal egy cirkuszba vezet. Boog haverjai nem tudnak... több»

3