2019.11.17 17:27 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Egy elmebeteg szerelmi történet

Egy barátom ajánlotta ezt a filmet és, ha jól emlékszem, valahogy úgy jellemezte, hogy ilyet még biztos nem láttam. Nos, részben igaza is volt, hisz ennyire elborult filmbéli történettel még tényleg nem találkoztam, de azt kell, hogy írjam, hogy működőképes volt (mondjuk én annyira azért nem szórakoztam rajta, mint ő, de tényleg megvan az a bizonyos varázsa). A varázsa pedig a nem megszokottságában rejlik.

Ha össze kéne foglalnom a film történetét, akkor csupán azt írnám, hogy ennyire zavarodott forgatókönyvvel már az idejét sem tudom, hogy mikor találkoztam utoljára. Valahogy úgy kéne ezt elképzelni, mintha a Született gyilkosok hírhedt szerelmespárosát és az Amerikai pszichó markáns társadalomellenességét összedarálták, és alaposan felhígították volna rengeteg fekete humorra. Az így kapott végeredmény pedig úgy nagyjából lenne ennek a filmnek az alapja. Csakhogy van egy nagyon fontos dolog, miszerint pokolian szükséges egyfajta hangulat hozzá. Ha ez épp nincs meg a nézőjének, akkor sajnos sokkal kevésbé élvezhető minden egyes perce. Ez viszont egyáltalán nem könnyű dolog, hisz alapból egy rétegfilm lenne, amihez kevés az a tulajdonság a nézőtől, hogy szereti a fekete humort, hisz itt azért annál több van. Találkozhatunk csonkításokkal, kegyetlen lemészárolásokkal, de még a kannibalizmus is felüti a fejét, és mindezt átszövi a szerelem és a humor.

Egy elmebeteg szerelmi történet

Számomra az első nagyon is szembetűnő jelenség a filmmel kapcsolatban az olcsó kivitelezése. Sok esetben már szinte annyira érezhető az olcsósága, hogy egyfajta underground stílust kezd el képviselni, a poénjai miatt pedig még a trash műfajba is simán besorolhatnánk. Viszont mégis nézeti magát, és egy percre sem kezdtem el unatkozni rajta. A színészek egészen jól alakítják a nem éppen hétköznapi karaktereiket; nem mondanám, hogy kiemelkedők, de a maguk furcsasága miatt mégsem kötnék beléjük.

Alapjában véve egy igencsak furcsa filmélményben részesített jelen alkotás. Nem hinném, hogy bármikor máskor újranézném, de, mint írtam, hangulat kell hozzá.

horror | vígjáték

A szerelem nem ismer határokat, különösen akkor, ha két dobogó szív megtalálja a közös nevezőt. Joe és Kate szerelme azonnal lángra kap, amikor rájönnek, hogy a közös... több»

0