2019.11.22 11:46 Ironsky666 Olvasottság: 933x
3

Te kit választanál?

A mai világban kevés olyan filmet lehet találni, ami igazán megragadja az embert. Ez a film olyan szinten kúszott a bőröm alá, hogy napokig a hatása alatt voltam.

A rendező mesterien teremt a zene, a képek és a fények segítségével egy olyan atmoszférát, amely magával tudja rántani az ember lelkét. Ebben a filmben nem a sötétben rejtőzik a gonosz . Itt nem az ajtók és szekrények mögött megbújó árnyaktól kell tartani. Itt a kedvesség és a vendégszeretet jelentheti akár egy emberi élet végét is. Érdekes betekintést nyerni egy olyan közösség életébe, ahol a halál nem egy szomorú dolog, hanem az élet megkoronázása. Lassan csordogál a történet, de abszolút nem unalmas. Ahogy az idő halad, egyre jobban ismerjük meg a szereplőket, és egyre jobban kezdünk aggódni értük. A film felénél már szinte üvölteni tudtam volna, hogy meneküljetek, bolondok! De milyen jó, hogy nem tettem. Hisz a film elején szimpatikus figura a történet előrehaladtával egyre inkább az idegeimre ment. De az utolsó percei egy olyan szintű katartikus élményt adtak, amire megérte várni.

Te kit választanál?

Együtt tudtam érezni Danivel. Vajon én is fel tudnám-e áldozni a szerelmemet egy eddig ismeretlen vallás számára? Vajon azt a férfit küldeném a halálba, akit ismerek és szeretek, vagy egy vadidegent? A válasz számomra is olyan kézenfekvő volt, mint Dani számára. Hisz a kapcsolat, amelynek részese volt, semmiben nem segített neki. Sem a családja elvesztésének feldolgozásában, sem semmi másban. A film elején még nem értettem teljesen Christian viselkedését, hogy, ha valóban ilyen rosszul érzi magát ebben a kapcsolatban, akkor miért nem változtat. Miért nem áll a lány elé, és vet véget a kapcsolatuknak? Aztán rájöttem , hogy neki szüksége van Dani ragaszkodására ahhoz, hogy eljátszhassa mások előtt a mártír szerepét.

Christian a saját viselkedése áldozata lett, Dani viszont egy új családot kapott. Egy családot, melyben önmaga lehet. Egy családot, ahol jóban rosszban mellette állnak. Számomra lenyűgöző élmény volt ez a film.

dráma | horror | misztikus | thriller

Az Ari Ater rendezésében készült folk horror egy baráti társaság viszontagságait követi nyomon, akik egy 90 évente megrendezésre kerülő fesztiválra érkeztek Svédországba. Az... több»

3