2019.12.01 20:20 Puncs Olvasottság: 1639x
0

Egy életszerűen romantikus dráma

A romantikus filmek gyakran giccsesek, és sokszor túl sok rajtuk a cukormáz, de ez a film ékes példája annak, hogy lehet jó romantikus drámát csinálni a szokásos bevett sémák és klisék nélkül is. Egyúttal azt is bebizonyítja, hogy egy könyvfeldolgozásból is születhet remek film.

Maga a cselekmény több mint húsz évet ölel fel. A két főszereplő, Emma és Dexter életébe kapunk bepillantást minden év július 15-én, akik a diplomaosztójuk utáni éjjelen ismerték meg egymást. Habár a vak is látja, hogy ezt a két embert az isten is egymásnak teremtette, az élet és az évek mégis elsodorják őket egymástól. A film főszereplői egymás totális ellentétei. Anna Hathaway Emma szerepében egy naiv, visszahúzó lány, míg a Jim Sturges által megformált Dexter egy igazi playboy, aki azt hiszi, hogy bármit megtehet és minden nő a lábai előtt hever.

Egy életszerűen romantikus dráma

Az egész film alatt az ember végig azt várja, hogy mikor jönnek már végre össze, és nem árulok el nagy titkot, a végén egymásra találnak, ami egy kissé kiszámíthatóvá teszi a filmet, ennek ellenére mégis képes kiemelkedni a többi hasonló műfajú alkotás közül. Az időbeli tördelés teszi érdekessé. Tanúi lehetünk annak, ahogy a két főszereplő végigéli a kilencvenes, majd a kétezres éveket, és minden évben ugyanazon a napon látjuk őket viszont, minden évben kicsit másként. Mindketten hatalmas jellemfejlődésen mennek keresztül. Ráadásul az egész film anélkül képes tanulságos lenni, hogy hatásvadász lenne. A zenéje, a hangulata és a pazar alakítások is rengetegeget dobnak rajta.

Ez az a romantikus dráma, amit a férfiak is simán élvezni tudnak. Képes anélkül megható lenni, hogy átmenne nyálas giccsbe. Arról nem is beszélve, hogy a többi hasonló műfajú mozihoz képest még életszerű is. Azoknak sem fog csalódást okozni, akik egyébként nem rajongnak a romantikus filmekért.

87 Egy nap  (2011)

dráma | romantikus

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely... több»

0