2019.12.22 13:31 rainman Olvasottság: 480x
1

(Megkopott) varázslat még utoljára!

Eléggé lehúzó kritikák után, kissé lehangoltan ültem be a terembe. De rajongóként nem tehettem meg, hogy ne lássam a befejező részt. És azt kell mondjam, negatív kritika ide vagy oda, ez bizony remek volt. Ha nem is hibátlan, azért az előző két filmmel ellentétben masszívan hozza a Star Wars hangulatot.

A rengeteg kikacsintás a klasszikus filmekre (rengeteg jelentben köszönnek vissza a Jedi visszatér képsorai), a zene (John Williams még mindig libabőrt tud okozni a dallamaival), az ismerős helyszínek (Tatooine stb) mind, mind fokozták a hangulatot. Daisy Ridley remek választás volt Rey szerepére, mint ahogy Adam Driver is Rennek. Kettőjük (érzelmi) párharca a film csúcspontja. A látványról szót sem kell ejteni, természetesen frenetikusra sikerült az is. Mikor a csillagrombolók összecsapnak a lázadó hajókkal, szinte egy adrenalinlöket megy át az emberen. A lezárása pedig szinte könnyet fakaszt a rajongók arcára.

(Megkopott) varázslat még utoljára!

A záró trilógia legjobban sikerült darabja ez. Mindamellett el kell ismerni, hogy a kritikákban olvasható hibák valósak; a film eleji kapkodás, a néhol logikátlan történések, meg, hogy valóban kissé bátortalan, már-már gyáva lezárás lett, de ha a kritikusok nem is, a rajongók azért szépen ki lettek szolgálva. Mindenképpen érdemes megnézni moziban, garantált a 140 perc tömény szórakozás.

(Végszónak: azért nem baj, hogy vége van, sok volt már a Star Wars az utóbbi időben, kissé elveszett a varázsa. Az is biztos, hogy én továbbra is az eredeti trilógiát fogom még ezerszer újranézni!)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»

1