2019.12.23 22:26 indingo Olvasottság: 437x
0

Hogyan kezdjünk új életet 40 felett?

Mrs. Fletcher. Nem túl izgalmas cím. Könyvadaptációból készült sorozat. Ilyen is volt már. Teljesen véletlenül akadtam a sorozatra, korábban sehol sem olvastam róla. Egy film előzetesét néztem, és a szokásos idegesítő reklámként ezt dobta fel, de megtetszett az a pár másodperc, amit láttam belőle. Hamar beszippantott, egy délután alatt megnéztem azt a 7, 30 perc körüli részt.

A történet főszereplője egy negyvenes, egyedülálló anya, akinek szárnyai alól kirepül az egyetemista fia.  Mit kezdjen ilyenkor magával az ember? Évekig csak kiszolgálta a fiát, magára nem sok ideje maradt. A munkája nem túl izgalmas, hiszen egy öregotthont vezet. Eve egy csinos és okoz nő, miért ne ismerkedhetne?  Barátai unszolására ismerkedni kezd, de annyi év kihagyás után nem olyan könnyű. Felesleges idejében eljár egy írói kurzusra, ahol nem mindennapi embereket ismer meg.

Hogyan kezdjünk új életet 40 felett?

Ami igazán megfogott a filmben, az a kőkemény őszintesége, illetve azok a témák, amelyekről bátran mesél. Mint például a homoszexualitás, transzneműség, szexualitás, zaklatás, betegségek. Előtérbe kerül az autizmus és, hogy miként éli meg egy fiatal, ha elválnak a szülei, lesz egy másik család, ahol ő már nem annyira fontos. Erős volt a filmben az élet és a halál aspektusa. Hogy merjünk élni. Most van most. Amit elszalasztunk, azt később nem élhetjük meg. Az élet túl rövid ahhoz, hogy kifogásokat keressünk.

Érdekes volt az anya-fiú kapcsolat is. A fiúnak, aki a középiskolában a menők táborát erősíti, az új helyen, az egyetemen, ahol senki sem ismeri, újra meg kell küzdenie a helyéért. Ott mások szemében csak egy új fiú. A tanulás sem megy könnyedén, és a korábban könnyű nőkhöz és erőszakos szexhez szokott fiú utóbbi miatt könnyen bajba sodorhatja magát. A felnőtté válás útján van, úgy gondolja, mindent megtehet, de minden nap SMS-t küld anyucinak, hogy vele minden rendben van. Az első alkalommal, amikor bizonytalanság veszi körül, már anyuci karjaiba szalad.

Az édesanya rájön, hogy ideje magával is foglalkoznia. Habár már évek óta elvált, a papírjait csak most cseréli le. Egyre nő benne a szexuális vágy, melyet kezdetben csak pornó nézéssel csillapít, onnan les el trükköket. Később, ahogy megnyílik előtte a világ, egyre több dolgot kipróbál, és nem csak a képzeletében. Egyéjszakás kaland, leszbikus próbálkozások, hármas szex, kapcsolat egy jóval fiatalabb fiúval, aki történetesen a fia középiskolai osztálytársa. Nem volt túl népszerű, az iskolában bántalmazták, és gyógyszereken él. Utóbbi szál lassacskán építkezik, de a végére megjön a katarzis.

A főszerepben Kathryn Hahn látható, akihez nagyon  passzolt a szerep. Gondolkodtam, hogy milyen filmekben láttam őt, de ahogy átpörgettem az agyamban, arra jöttem rá, hogy mindig mellékszereplőt játszik. Mindig valakinek a barátnője, szomszédja. Sosem ő volt a középpontban, és talán pont ezért még inkább tudott azonosulni a karakterrel. Nem tudtam, hogy Cameron Boyce is szerepel benne, illetve az ő munkásságát sem ismerem, csak azt, hogy idén tragikus hirtelenséggel elhunyt. Furcsa volt egy ereje teljében levő fiatal fiút nézni, aki már nincs közöttünk.  Sok szerepe nem volt, de az megállapítható, hogy elképesztően tehetséges volt. A sorozatban az írás kurzust az a Jen Richards tartja, aki valóban transznemű, és valóban ír is, sőt Emmy-díjra is jelöltek. Akit még kiemelnék, és érdemes megjegyezni a nevét, az Owen Teague.

Ami összességében lenyűgözött a sorozat kapcsán, az az őszintesége és sallangmentessége. Helyenként nyers volt és talán botladozó, pont, mint ahogy a hétköznapjainkat éljük a világban. 

vígjáték

Amikor Eve fia egyetemista lesz, a nő ráébred, hogy az online világ rengeteg lehetőséget tartogat számára. Nemcsak a társtalanság fojtogató érzésétől sikerül megszabadulnia,... több»

0