2020.01.14 15:34 Kóborló Olvasottság: 189x
0

Menthetetlen

Valamikor nagyon régen láttam már ezt a filmet, de egyszerűen annyira nem hagyott bennem mély nyomot, hogy a minap újra elővettem egy megtekintés erejéig, mert egyszerűen már nem emlékeztem, hogy mi is volt a problémám a 2010-ben készített Légióval. Röviden: szinte minden!

Kezdeném a pozitívumaival, mert hát azt igencsak kevés szóval össze tudom foglalni. A film története egyáltalán nem rossz, bár lehetett volna ennél sokkal jobb is, de a rengeteg negatívuma mellett talán még ez az, amiben a legkevesebb gikszer található. Hisz ha azt nézzük, hogy a tartalma egy igazi kis keményvonalas akció-horrorfilmet sejtet, akkor nem is tévedünk oly nagyot.

Menthetetlen

A probléma ezzel mindössze annyi, hogy ez csupán a film tartalma, ami lehet akár jó is, viszont majd csak akkor tudunk arról véleményt alkotni, ha megtekintettük az egész filmet. Nálam a Légió volt az, amitől mind a tartalma, mind pedig az előzetese alapján egy sokkal, de sokkal jobb filmet vártam volna. Cserébe pedig kaptam egy minden téren gyenge, vagy rossz végterméket.

Kezdeném azzal, hogy a története teljes mértékben nézeti magát, mert nem épp a leggyakrabban használt zsánerekkel próbálja elmesélni az emberiség végnapjait. Nagy hibája viszont, hogy mindez csupán ötlet alapon működik, hisz ahogy halad előre a játékidő, úgy lesz ez az érdekesnek mondható történet egyre kínosabb és működő képtelenebb. Szinte mindenbe belekap egy kicsit, de csupán addig, amíg a nézőjében elkezd felcsillanni az a fajta reménysugár, "hogy akkor talán majd mostantól már jó lesz a film". És nem!

Méghozzá azért, mert a Légió egy nagyon lapos és végtelenül unalmas film lett. Ezt a közel 100 percnyi lapos és unalmas filmet meg meg törik pár perces akciójelenetekkel, ami még nem is nézne rosszul ki, de ezeket is tönkre vágják a vágásokkal. Ott van a számomra érdekesnek tartott történetének a hibája, hogy egyszerűen nincs benne folytonosság. Mindig kapunk töredék infókat, de annyira rosszul vannak ezek időzítve (vagy előadva), hogy egy idő után már szinte teljes mértékben elvesztettem az érdeklődésemet iránta.

Sajnos nálam a film horror vonulata is elképesztő gyengére vizsgázott. Akárcsak a technikai megjelenítések, vagy a színészi alakítások. Pedig azért találhatunk egy-két húzó nevet is (Paul Bettany, Kevin Durrand, Dennis Quaid), de ismét bebizonyosodott, hogy egy rosszul megírt karaktert még egy jó színész sem tud megmenteni, főleg akkor, ha az egész forgatókönyv teli van lyukakkal és hibákkal.

Tehát nálam csupán azért nem került a Légió a nézhetetlen minősítésbe, mert (főleg eleinte) a története még fel tudta piszkálni a kíváncsiságomat.

69 Légió  (2010)

akció | fantasy | horror

Egy poros útszéli vendéglőbe betérő idegeneket démoni erő támad meg. Mint azt Mihály arkangyaltól megtudják, egyetlen esélyük maradt a túlélésre; védelmükbe kell venniük... több»

0