2020.03.13 22:54 Adepto Olvasottság: 112x
1

Az új nem mindig jobb

SPOILERES KRITIKA

Az új pápa Az ifjú pápa című sorozat tulajdonképpeni 2. évada. Ott folytatja a sztorit, ahol az előzőt hagyta. Megtudjuk, hogy XIII. Pius, miután az előző évad utolsó részében rosszul lett és elájult, kómába került, és nagyon kevés az esély arra, hogy valaha is felébred. A konklávé meg is szavazza az első új pápát, aki II. Ferenc néven kezdi meg a ténykedését, de nem élvezheti sokáig ezt a pozíciót, ugyanis elteszik láb alól. Utána kerül képbe a John Malkovich által életre keltett Brannox, akit megválasztanak a második új pápának, és felveszi a III. János Pál nevet.

Az új nem mindig jobb

Erősen indít tehát ez a széria is, így várható volt, hogy nem fogja visszafogni magát, és a továbbiakban is találkozhatunk akár megbotránkoztató jelenetekkel. Eleve a főcímzene és az alatta futó "apácatánc" is előrevetíti ezt... Nekem néhol inkább polgárpukkasztónak tűnt és kissé túljátszottnak, de azért Voiello és a később csodásan felébredő Pius hozta az elvárt formát.

Jude Law lubickolt Pius szerepében, habár az első évadban (mivel ott főszereplő volt) jobban ki tudott bontakozni. Ahogy ő megjelent a színen, magával ragadott a kisugárzása. És ez itt is így történt, felüdülést hozott a számomra. Ami még nekem a kissé túltolt stílus mellett nem tetszett, az a terrorizmus jelenléte, bár az utolsó részre megtudjuk, miért is volt fontos a folyamatos megjelenítése.

Az utolsó rész nagyon erősre sikeredett 2 rendkívüli beszéddel (nekem III. János Pálé jobban tetszett) és néhány csavarral. Érdekes volt, hogy a tényleges lezárást és a legnagyobb fordulatokat a stáblista alatt kaptuk meg. Sorba vették a fontosabb karaktereket és, hogy mi történt velük. Nagyon üdítő volt látni egy ilyen különleges megoldást.

Amit nem értettem teljesen, az az volt, hogy miért választottak új pápát? Lehet, hogy azzal, hogy besétál a tengerbe, és előtte, ahogy lefektették a Pieta elé, arra utaltak, hogy XIII. Pius meghalt?! Mindenesetre azt olvastam, hogy jöhet a 3. évad. Mivel Voiello lett a pápa, ez az a sztori, amit szerintem muszáj kiaknázniuk.

dráma

A Paolo Sorrentino, Umberto Contarello és Stefani Bies forgatókönyve alapján készült sorozat bemutatja a Vatikánnak azt az oldalát, amely a látogatók előtt legtöbbször... több»

1