2020.03.16 12:29 Puncs Olvasottság: 130x
3

A láthatatlan félelem

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Már hónapokkal korábban eldöntöttem, hogy jegyet váltok erre a filmre. A mozielőzetesében ugyan sok mindent lelőnek az alkotók, de még így is remek thriller.

A láthatatlan félelem

A film főszereplője Cecilia, akit Elizabeth Moss alakít. Cecilia előre eltervezi, hogy megszabadul bántalmazó férjétől, ami sikerül is neki. Ám ennek ellenére nem lélegezhet fel, még annak tudatában sem, hogy exe öngyilkosságot követett el. Folyton úgy érzi, hogy valaki figyeli őt, hogy soha nincs egyedül. Környezetében senki nem hisz neki, még a saját húga is elfordul tőle.

Bevallom, személy szerint én arra számítottam, hogy a film végig kételyek között fogja tartani a nézőt azt illetően, hogy az egész Cecilia paranoiájából fakad, vagy valóban őrületbe akarja kergetni valaki, aki nem látható. Véleményem szerint így érdekesebb lett volna a sztori, de elég hamar kiderül, hogy a főszereplő nem csak képzelődik.

Ennek ellenére félelemkeltésből nem szenved hiányt a mozi, tele van ijesztgetős részekkel. Az egyik legfélelmetesebb jelenet kétségtelenül az, amikor Cecilia egy zseblámpával a kezében mászkál egyedül a padláson a sötétben, tudván, hogy nincs egyedül. Ijesztő jelenet még, amikor az éjszaka közepén valaki lehúzza róla a takarót, majd meglátja rajta valaki lábnyomát.

Amit még külön értékelek a filmben, az az, hogy van benne jó néhány csavar is. A bántalmazó férj öccsének is nagyobb szerep jutott, mint amennyit az elején gondoltam. Többet nehéz lenne erről úgy írni, hogy az ember el ne árulja a fordulatot, ami a végén következik be.

Talán még annyit, hogy a játékidő végére felpörögnek az események. Ami a színészi játékokat illeti, Elizabeth Moss hitelesen formája meg a bántalmazott, kis híján őrült, majd méltó ellenféllé váló Ceciliát. A többi színész is hihetően alakítja a karaktereket.

Az egyik legjobb thriller, amit az utóbbi időben láttam. Bele tudtam élni magam, a feszültség végig fenntartotta a figyelmemet. Hamar elrepült a kétórás játékidő. Remélem, a jövőben születnek még hasonló horrorfeldolgozások.

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Amikor Cecilia Kass (Elizabeth Moss) rájön, hogy a férfival, akivel kapcsolatban él, nincs minden rendben, már késő a szakításhoz. Megunva párja zsarnokoskodó, agresszív... több»

3