2020.04.20 12:46 Danny99 Olvasottság: 123x
0

A Breaking Bad előtt még a MILF weed volt a menő

Jenji Kohan sorozata üde színfolt volt a tucatsorozatok tengerében, de a Showtime-tól nem is várt mást az ember, ők soha nem mennek a szomszédba egy kis polgárpukkasztásért, tabu döntögetésért és társadalomkritikáért.

A sorozat in medias res kezdődik, Nancy (Mary Louise-Parker) a szülői értekezletről siet a friss anyagért. Az első három évad során azt figyelhetjük végig, hogy az utópisztikusan nyugodt kisváros élete hogy bolydul fel Nancy és csapatának térnyerésével. A biznisz részese lesz Andy (Justin Kirk), a laza sógor is, aki az új családfő szerepére pályázik, és az őrült könyvelő, Doug (Kevin Nealon), akiben Andy új testvérre talál.

A Breaking Bad előtt még a MILF weed volt a menő

Nancy próbálja a fiai elől eltitkolni a tevékenységét, de ez csak olaj a tűzre, ugyanis a srácok számára nyílt titok anyjuk munkája. Ahogy a biznisz nő, úgy Nancy problémái is gyarapodnak, és válik a sorozat egy feel good sorozatból dramedyvé. A 3. évad cliffhangerével akár be is lehetett volna fejezni. Kohan hajlott is rá, de a sorozat olyan jó számokat produkált, hogy a Showtime továbbra is igényt tartott rá. A cliffhanger feloldásaként környezetváltozásra került sor, ami több szereplő (ideiglenes) kiírásához vezetett. Nemcsak a helyszín került le Mexikó közelébe, hanem a műfaj is változott, ugyanis a sorozat egy szappanoperává silányult 2 évad alatt.

A 6. évad egy road movie volt, ami önmagában szórakoztató volt, de végleg nyilvánvaló lett, hogy Nancy szerepe elfáradt, és a felelőtlen, minden szerettét veszélybe sodró, unszimpatikussá váló anya gátolja a sorozatot abban, hogy ugyanúgy szárnyaljon, ahogy az első 3 évadban. Az, hogy Celia (Elizabeth Perkins) szálát ki se oldozták a hátralévő évadokban, az kész rejtély. Az évadzáróban megint feladta a labdát Kohan a lezáráshoz, de a sorozat még 2 évaddal tovább húzódott.

A 7. évad egy időbeni ugrást rejtett, ami egy kihagyott ziccer volt, a srácok dániai életét felszámolták 1 rész alatt. Ehelyett egy olyan intézmény felszínes bemutatását kaptuk, ami a világon sok helyen, például Magyarországon se ismert. A szereplők eddigre teljesen kiépültek, Silas egy nyugodt fűtermesztő lett, Shane pszichopata énjét kezdi elnyomni az alkohol gondja, Andy egy igazi apa figura lett, Doug maradt Doug, és ez a duó továbbra is a sorozat első számú humorforrása volt. Nancy élete pedig a levegőben lógott.

A záró évad egy Canossa-járás volt, ami 10 éves időutazást bemutató 2 részes befejezést tartalmazott. Ezzel a sorozat kapott egy méltó végső lezárást. Vagyis 2019-ig azt lehetett hinni, de azóta felerősödtek azok a pletykák, hogy a sorozat újjá éledhet.

dráma | krimi | szatíra | vígjáték

Nancy Botwin (Mary-Louise Parker), a kertvárosi háziasszony férje halála után a pénzügyi gondok enyhítése érdekében marihuána dílernek áll. A munkájából adódó problémák... több»

0