2020.04.22 18:22 Danny99 Olvasottság: 243x
0

Csöcsök és segg

A BSW "fantasztikus" számának a címével, vagyis ezzel a 2 főnévvel lehetne jellemezni az Amerikai Pite franchise révén világhírűvé váló, majd a Buliszerviz és a Cool túra által sikeresen meglovagolt, 2000-es évekbeli egyetemista vígjátékokat. Ezek azok a filmek, amiket bőven elég egyszer látni, és nem tudom, ki gondolta, hogy jó ötlet folytatásokat csinálni belőlük, főleg a szereplők 99 százalékának lecserélésével.

Az Amerikai Pite filmsorozatból is csak azok hoztak kasszasikert, amikben az eredeti szereplőgárda kapott helyett. A különböző folytatásokra annyira nem volt igény, hogy ezek mind azonnal DVD-re mentek. Ezen filmek búcsúdala a 2009-es Cool túra 2, amiben minden benne van, ami miatt ezeket a tucatvígjátékokat gyűlöli az ember.

Csöcsök és segg

A film soundtrackje a szokásos pop-rock és punk számokból áll. Az alap szereplőgárdából összesen ketten maradtak, Rhoda Griffis pontosan ugyanazt a szerepet hozza, Kyle szerepében pedig DJ Qualls ezúttal a mesélőt alakítja. Az ilyen road moviek alapja, hogy legyen egy bárgyú hülyegyerek, aki éppen egy értelmetlen indokkal (pl. nem megcsalás, ha nem vagytok egy államban, vagy ez nem félrekúrás, csak nosztalgiázás stb.) készül megcsalni, vagy épp megcsalta a gyönyörű barátnőjét.

Ezek után útnak indul a haverjaival, akik közül az egyik mindig egy nagypofájú szépfiú, ezúttal a (nagyon) szegény ember Ashton Kutchere, Michael Trotter, és kell a csapatba egy életképtelen füves, aki 0-24-ben be van állva, mint a gerely. A banda előszeretettel egészül ki egy életképtelen kortársukkal, aki kisebbségi, leginkább indiai, a neve Sanjay vagy Raj. Ebben az esetben viszont Arash (Danny Pudi).

A film kelléke még irtózatosan sok gyönyörű nő, mert nyilvánvalóan az egyetemek és az egyházi felekezet tagjai mind modellek, és persze az ilyen semmiről nem szóló vígjátékokba mindig kell egy erőltetett szerelmi szál, ami a film stílusába egyáltalán nem illik bele. A beerpong – ami az utazás alapindoka – is borzasztóan van megvalósítva, mivel a játék alapszabályait is átírják, csak, hogy hozzáadjon a film dramaturgiájához, már, ha ilyen létezik.

Az a szép, hogy még az ilyen filmekből is mindig kiemelkedik egy-egy színész, aki miután befutott, kínosan tekint vissza a bulifilmre; ebből a filmből ez Danny Pudira igaz.

vígjáték

Nagy népszerűségnek örvend Amerikában a sörpong. A játék lényege, hogy pingponglabdákkal kell az ellenfél söröspoharaiba beletalálni. Andy, Korkin és Jake, a három jó barát... több»

0