2020.04.24 18:54 Danny99 Olvasottság: 231x
1

Ezek a mai fiatalok

Ezt hallja minden tinédzser a felnőttektől nap mint nap. Ez a sorozat a viselkedésük okait mutatja be kendőzetlenül, és talán ettől rádöbben az idősebb generáció, hogy semmivel se jobb vagy rosszabb, mint az övék, csak más módon lázadnak, mint ők tették.

A sorozat legnagyobb előnye a helyszín és szereplők, karakterek. Az amerikai változat csúnyán meg is bukott az 1. évad után, mert megpróbálták ugyanazt szebben, visszafogottan. Az erőssége pedig pont a tökéletlenség, a színészek se 25 éves, modell alkatú emberek, hanem tényleg 17-18 éves tinik. A 3 generációban összesen 2 hollywoodi matéria volt, Nicholas Hoult és Kaya Scodelario, és ők el is jutottak idáig. Azt, hogy Dev Patel ilyen magasra emelkedett, senki nem gondolta volna.

Ezek a mai fiatalok

Az első generáció volt a Skins csúcsa. Egyszerűen annyira friss, sokkoló és valósághű volt a sorozat, borzasztóan üdítő volt a tökéletességet hajszoló amerikai sorozatok tengerében. Az általuk feldolgozott problémák tényleg mindennapiak: árvaság, válás, függőség, be nem tervezett terhesség, és még napestig sorolhatnám. A sorozat hangulatát továbbemelte a zenei aláfestés, ami különböző underground együttesek zenéiből áll.

A szerkezete meglehetősen unikális, ugyanis 2 évadonként lecseréli az egész szereplőgárdát, ezzel is elkerülve a sorozat elfáradását. A problémája viszont az, hogy amennyire bátor volt a kreatív csapat ebben a tekintetben, annyira kevés kártyával játszott a sztorik alakításánál. A cseppet sem erős 3. generáción az csak tovább rontott, hogy az előző generációknál látott történetek ismétlődnek meg, csak más sorrendben.

Rajongói nyomásra elkészült egy katasztrofális 7. évad, ami összesen 6 epizódból áll, és az első két generáció 3 személyiségének 20-as éveibe kapunk bepillantást. Ez viszont már nem az a sorozat, ami meghódította a világot, mert nem az útjukat kereső tiniket láttunk, hanem felnőtt embereket.

A sorozatot viszont a kultikus jelzővel nyugodtan illethetjük. A Skins partik meghódították Európát, Magyarországon is nem egyet tartottak. A Skins volt az első fecske. Sikerének köszönhetjük, hogy azóta bátrabban nyúlnak ehhez a témához, és készültek olyan sorozatokat, mint a Skam vagy az Eufória.

81 Spanok  (2007)

dráma

Néhány tizenéves brit kamasz a a felnőtté válás útján keresi a boldogságot és a szerelmet. Tony egy igazi vezéregyéniség, a város legjóképűbb fiúja. Barátnője, a... több»

1