2020.04.29 02:14 Mayolika Olvasottság: 187x
0

Követhetetlen

Nehéz élete van egy üstökösként felragyogó szupersztárnak. A Baahubali filmek minden idők egyik legnagyobb kasszasikerei lettek, az egész világon imádják. A főszereplő Prabhast pedig India-szerte istenítik. És persze feszült várakozással figyelték, hogy mi lesz a következő filmje, amiben megjelenik. Bizonyára nagy nyomás alatt állt, biztosan elárasztották forgatókönyvekkel, és valószínűleg megpróbálta kiválasztani azt a filmet, amivel folytatni tudja a hatalmas sikert, amit eddig elért.

Hát nem sikerült. Nagyon rosszul választott. Pedig rengeteg pénzt nyomhattak ebbe a filmbe, hogy rögtön az egyetlen jót kiemeljem, látványra egészen fantasztikus az egész. De a történet... mit is beszélek, na az nem nagyon van. Illetve persze biztosan létezik, de kb. egy fél óra után feladja az ember, hogy kövesse. Eleinte még vissza-vissza tekertem a filmen, hogy próbáljam memorizálni, hogy ki kicsoda, kinek a kije, és mi a fenét akar. De aztán rájöttem, hogy nem fog menni. Rendes körülmények között kikapcsoltam volna, és beteszek egy másik filmet. De egyrészt tényleg kedvelem Prabhast, másrészt volt bennem egy halvány remény, hogy az idő haladtával legalább egy-két dolog a helyére kerül, és lesz valami értelme az egésznek. Nem lett.

Úgy egy óra szenvedés után úgy döntöttem, hogy most egy hosszú, összefüggéstelen klipet nézek Prabhasszal, rajzfilmesítve. Úgy már egészen el lehetett viselni. Bambán bámultam, hogy emberek lelőttek más embereket, verekedtek, repkedtek, és borzalmas ének-tánc betétekben vigyorásztak. Félreértés ne essék, alapvetően nincs ellenérzésem az indiai filmek zenés epizódjaival szemben, sőt egy-két filmben kifejezetten tetszettek. De nem ebben.

Prabhas még mindig helyes fiú, de jobban állt neki a kosztümös film romantikus igazságosztó szerepe. Persze nyilván nem szeretne egész életében ilyeneket játszani, de Saahoként idegenül mozgott, és a dél-indiai filmek szokásos szuperhősös, "golyó nem fogja", "kisujjal pöckölve nyolc embert földre terítő" jelenetek nem álltak most olyan jól neki. Abban meg csak reménykedni tudtam, hogy legalább ő értette a forgatókönyvet.

És hát szegény Shraddha Kapoorral az égvilágon semmi közük nem volt egymáshoz. Nemhogy kémia. Shraddha sem hiszem, hogy sok filmben fog rendőrt játszani, kőkemény zsarunak nagyon nehéz volt eladni. Ráadásul valami nőgyűlölő forgatókönyvíró elintézte neki, hogy mindenki átverje, becsapja, elrabolja, és percenként meg kelljen menteni. De róla legalább azt tudom feltételezni, hogy épeszű színésznő nem mondhatott nemet egy ilyen költségvetésű filmre egy ilyen férfisztárral.

Azért részemről, ha Prabhast akarok látni, maradok Baahubalinál.

60 Saaho  (2019)

akció | thriller

A szövevényes történetben egy bűnszervezet fejének a halála utódlási harcokat és milliárdok utáni hajszát okoz, amibe minden rendű és rangú bűnöző és rendőr belekeveredik. több»

0