2020.05.30 19:28 Artemisia Olvasottság: 403x
3

Lady Gaga, a zenei élet egyik legmeghatározóbb alakjának életébe enged bepillantást ez a különleges dokumentumfilm. Bár csak szűk 5 hónapot ölel fel az énekesnő életéből – a Grammy-díjas Joenne album 2016. október 21-i megjelenésétől a 2017. február 5-i Super Bowl koncertjéig –, és zömében olyan témákat érint ebből az időszakból – csípősérülése és műtéte, fibromyaliga betegsége, Taylor Kinney-vel való szakítása, stílusváltása stb. –, melyekről a bulvármédia is sűrűn cikkezett, mégis hiánypótló munka, mert mindezeket nem a sajtó szemüvegén keresztül tárja elénk, hanem első kézből, személyesen Lady Gaga mesél róluk.

Sokkal közelebb hozza hozzánk a sztárt, egy új, emberközeli oldaláról ismerhetjük meg. Láthatjuk őt teljesen hétköznapi tevékenységek közben, például főzni, a barátaival bohóckodni vagy a nagymamájával kávézni. Láthatjuk munka közben, megtudhatjuk, hogy a kedvenc dalaink és videóklipjein, illetve a látványos és szórakoztató fellépések, koncertek mögött mennyi élőmunka van, és milyen keményen dolgozik Gaga azon, hogy a legjobb formáját nyújtsa idegtépő próbák, szoros határidők, kialvatlanság, fájdalmak árán.

Bővebben beszél a betegségéről is, azonban a képsorok sokkal beszédesebbek, pl. orvosi vizsgálat és injekciós kezelés közben már elkezdik a következő jelenésére sminkelni. Megismerjük a Joanne album születésének szomorú történetét, és kulisszatitkokat árul el az album dalairól, arról, hogy hogyan érintette Gagát az album idő előtti kiszivárgása, és kedves jeleneteket is láthatunk a rajongóival való viszonyáról, mikor teljesíti egy rajongója kívánságát és meglepetés találkozót szervez neki, vagy álruhában megjelenik egy boltban, majd felfedi magát.

A film szépsége abban rejlik, hogy Lady Gagát Stefani Germanottaként mutatja be, akinek személyében egy kedves, érzékeny és szimpatikus nőt ismerhetünk meg.

dokumentum | zenés

Egy őszinte dokumentumfilm Lady Gaga-ról. Bepillantást nyerhetünk munkássága kulisszái mögé.

3