2020.05.31 13:58 Artemisia Olvasottság: <100x
4

Csalás

A film nagy elődök nyomán készült (A Riviéra vadorzói és Dajkamesék hölgyeknek), amiket legendás nevek jegyeznek (Steve Martin és Michael Caine, illetve Marlon Brano és David Niven), emiatt magasan van az a bizonyos mérce. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy mindössze laza remake-ről van szó, nem pedig folytatásról, így a film egyaránt építkezhet klasszikus és modern elemekből, amit ügyesen ki is használ.

A karakterekkel is játszottak kicsit, itt ugyanis 2 hölgy (Anne Hathaway és Rebel Wilson) bújik a legendás szélhámosok bőrébe. A felállás megváltozott. Eddig jóképű, megnyerő férfiak kopasztottak meg gyanútlan, naiv nőket, most azonban a nőkön a sor, hogy visszavágjanak a ravasz, miden hájjal megkent, hazudozó Penny és az ezerarcú, ellenállhatatlan mesélő, Josefine személyében.

Csalás

A 2 karakter egymás tökéletes ellentéte, ami gondoskodik a humor folyamatos jelenlétéről, de emellett Penny karaktere az, aki az új, modern vonalat képviseli őrült stílusával és a modern vívmányok beépítésével a csalásaiba(jellemzően az okostelefonját használja, az összes vagyona bitcoinban van a számláján, melegítő nadrágot és feliratos pólókat hord). Jozefine karaktere a hűvös eleganciájával, profizmusával, csodás ruhakölteményeivel és úrinői modorával inkább idézi a Riviéra vadorzó, régies gengszterfilm hangulatát.

Színészi játékok tekintetében Rebel Wilson jól hozta a karakterét. Ugyan jó pár sablon volt benne, mégis öröm volt nézni Rebel impulzív, színes, szórakoztató játékát. Anne Hateway pedig könnyed komédiák koronázatlan királynője is lehetne, és most fantasztikusan volt.

Mindent egybevetve a Csaló csajok nem lesz kultuszfilm, de a csajos esték elengedhetetlen kelléke lesz.

krimi | vígjáték

Penny egy kispályás simlis csaj, aki egymás után veri át a férfiakat a pénzükért, míg Josephine mindezt már egészen szofisztikáltan és nagyban űzi. A páros a Riviérán... több»

4