2020.07.27 17:13 Kóborló Olvasottság: 258x
0

Álomdémon

Véleményemet azzal kezdeném, hogy jelen filmünk egyik legütősebb kártyalapja, hogy kimondottan érdekesre sikeredett a története. Azt nem mondanám rá, hogy egyedi, de hogy nem sok hasonló történettel rendelkező filmhez volt ezidáig szerencsém, az biztos. Ezt pedig azzal érte el a film forgatókönyvíró párosa, Alan Grace és Daniel J. Phillips, hogy alapjaiban véve több fajta horrorstílust vegyítettek egybe.

Ez általában a legtöbb esetben igencsak problémás minőséget szokott eredményezni, de meglepő módon ebben a filmben annyira mégsem okozott csalódást, sőt... A játékidejének a kétharmadát sokkal jobbra is értékeltem volna, csak valahogy a film záró szakaszára kissé elfogy ez a fajta varázs, ami a horrorműfajok egyvelegének köszönhető.

Van itt tudományos kísérletezgetés (egy valós, de igencsak ritka betegséggel), amit persze horrorfilmekhez méltán videóra is vesznek, démoni megszállás, ördögűzés és még a klausztrofóbiás helyzetekre is próbál építgetni a film. Szóval van itt minden, és szerencsére a legtöbb esetben még működnek is a dolgok, hisz kellő mértékben képes a hangulattal feszültségben tartani a nézőt.

Azokat a nézőket, akik rászánnak közel másfél órácskát a film megnézésére, lehet hogy kissé zavarni fogja, hogy az Awoken egy kimondottan lassan építkező történetet akar bemutatni. Mondhatnám úgy is, hogy hagy időt bőven a szereplők és azok háttértörténetének bemutatására, de szerencsére hagy némi kis rejtélyt, misztikumot is ezek körül, így pedig, hogy nincs minden a néző szájába adva, nem válik unalmassá a lassú történetvezetés sem.

A legtöbb szereplővel nem volt problémám, színészi alakításuk simán vállalható volt, se rosszat, se jót nem mondanék róluk (talán mondjuk a Karla szerepében látható Sara West lóg ki sok esetben az átlagos alakítások közül, és sajnos nem minden esetben a jó értelemben).

Tehát a film bővelkedik misztikumban, és a kimondottan jó atmoszférával sok esetben még félelmetesnek is tud hatni, de a végére igencsak ledegradálja ezt a szintet egy átlagos horror mércéjére, ami számomra elég nagy csalódás.

56 Awoken  (2019)

horror | misztikus | thriller

Egy fiatal orvostanhallgató megpróbál segíteni álmatlanságban szenvedő testvérén, ám kutatásai egészen gonosz és sötét titkokra derítenek fényt. több»

0