2020.08.19 12:20 Recensor Olvasottság: 370x
2

Gyönyörű történet A sors útjai

Bár romantikus vígjáték a Love Affair, mely műfaj sokak szerint nem éppen a férfi nézőközönség kedvence, én mégis szeretem ezt a filmet, mert stílusos, és egy tényleg gyönyörű történetet mutat be.

Értékelésekor az 1957-es, Cary Grant–Deborah Kerr-féle Leo McCarey mozihoz szokták hasonlítani (melynek címe: Fél évente randevú), illetve a még korábbi, 1939-es verzióhoz, ám számomra Annette Bening és Warren Beatty játéka az élvezetesebb. Talán azért is, mert a férfi főszereplő karaktere (Mike Gambril sportújságíró) éppen ugyanolyan szoknyavadász pasas, mint amilyen az életben (és fiatalon) maga Warren Beatty is volt.

Gyönyörű történet A sors útjai

Az alapsztori egyszerű: adott egy nőcsábász (és híres) újságíró, Mike Gambril (Warren Beatty), illetve egy csinos belsőépítész hölgy, Terry McKay (Annette Bening), akiket a véletlen egymás mellé sodor egy repülőúton. A gép kényszerleszállással egy gyönyörű trópusi szigetre teszi le őket, majd egy hajóútra indulnak, és közben egymásba szeretnek. Mindezt annak ellenére, hogy nem függetlenek (vagyis van odahaza párjuk).

A helyzet természetesen megzavarja őket, így megfogadják: az út végén egy teljes évre elszakadnak egymástól (nem keresik a másikat), de egy év elteltével vagy rendezik meglévő kapcsolatukat, vagy örökre elfelejtik egymást. Döntésük eredményét az Empire State Building tetején közlik a másikkal pontosan egy évvel azt követően, hogy hazaérkeznek utazásukról.

A sztori egy nagy fordulatot is tartalmaz a végén, és felbukkan a filmben az idős Katherine Hepburn is. Kiemelném: csodálatos a film zenéje, a legszebb és legromantikusabb dallam, amit valaha hallottam. Ennio Morricone szerezte (https://www.youtube.com/watch?v=BqENZrHNZt4). Csodálatos zongorajáték, mely mindenkit elringat és az álmok világába visz.

A filmet erős 85% -ra értékelem Annette Bening és Warren Beaty fantasztikus játéka miatt és a rendezésért, mely Glenn Gordon Caront dícséri. Ha valaki egy szép történetre, romantikára és 108 percnyi "ringatózásra" vágyik kiváló színészek játékát élvezve, nem fog csalódni ebben a filmben.

dráma | romantikus | vígjáték

A szoknyavadász sportújságíró, Mike Gambril a repülőgépen megismerkedik az elbűvölő belsőépítésszel, Terry McKayjel. A gép elromlik, ezért megszakítja útját Tahitin. Bár... több»

2