2020.10.01 17:07 Supe-Homelander Olvasottság: 427x
1

Szuperhősök

A "A fiúk" sorozat nem a már jól megszokott jó és gonosz oldalt mutatja be, ahogy azt megszokhattuk már akár a Marvel, akár a DC filmadaptációktól. Itt nem veszi körbe a szuperhősöket holmi varázslatos aura, inkább megmutatja, hogy milyen gyarlók és bűnösök tudnak lenni ők maguk is, sőt néha talán még kegyetlenebbek, mint maguk a gonosztevők.

A sorozat már rögtön az első pár képkockánál átgázol az emberen. Durván letaglózó és véres jelentekkel tűzdelik tele. Tehát adott egy világ, ahol a szuperhősök kvázi kihasználják az erejüket, és mindenféle szadista, perverz dolgot művelnek, amit ők egyszerűen a kiváltságuknak éreznek. Nyilván ettől függetlenül is akad egy olyan oldal, akit nem tudnak átverni kedves kis hőseink. Billy Butcher viszont teljes mértékig ismeri ezen alakok valódi arcát, és feltett szándéka, hogy leszámoljon ezzel a korrupt és igazságtalan rendszerrel, amit a Vought cég kreált.

Szuperhősök

A Deadpool jutott először eszembe, ami hasonló módon morbid dolgokat tudott megmutatni a nézőknek. Viszont itt mégis más a helyzet. A sorozat első részének végére már szinte viszolyogni lehet a szuperhősöktől, és mi magunk is átérezzük azt a nyomást, amit főhőseinkre és magára a világra bélyegeznek. Ez így elég egyszerű lenne, de szerencsére azért látható némi karakterfejlődés is, hiszen nem minden szuperhős szadista, így Starlight például a tipikus hősök jellemét viseli. Ez a jellem pedig hatással lesz a többi, kissé lecsúszott hősre is. Leszámítva persze Homelandert, aki továbbra is felsőbbrendűségébe kapaszkodva lenézi az egyszerű közembert, és azt tesz, amihez csak kedve szottyan.

Összességében: a sorozat minden egyes résszel egyre merészebb és erősebb pillanatokat oszt meg. Akik szeretik, ha nem minden mézes-mázas, azoknak kötelező darab.

86 A fiúk  (2019)

akció | krimi | sci-fi | vígjáték

Egy titkos CIA-alakulat feladata az, hogy kordában tartsa a szuperhősöket - bármi áron.  több»

1