2020.11.10 12:37 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Harc az életért

Van szerencsém ezt a filmet bemutatni. Na nem egy hatalmas akciófilmről van szó, de a maguk idejében az ilyen típusú filmek nézhetők voltak.

A történet igazából egy háborús résszel indul, majd felpörög a film egészen a gyógyulásig. Közben két szerencsejátékos keveredik bajba, és egyre nagyobb bajba, míg el nem érkeznek hősünk italozó bárjába, ahol olyan dolgot lát, ami felkelti az érdeklődését. A kínai negyedben életre-halálra menő ketrecharcot vívnak, amiből jól profitál a kínai maffia, aminek van egy legyőzhetetlen harcosa. Erre a tevékenységre a helyi rendőrök is felfigyelnek, és nyomozni kezdenek.

Harc az életért

A szerencsevadászok egy ötlettel állnak elő; megzsarolják az italozó bárt vezető két vietnami fiút, hogy harcoljanak nekik. Rájuk akarnak ijeszteni, és felgyújtják a helyiséget, ahol meghal a barátjuk. Közben a felépült Billyt, aki jól megerősödött, a két szerencsevadász elrabolja, és a ketrecharc küzdelmeibe vetik be őt, de legyőzi ellenfelét. Végül minden jóra fordul, és a bár újra felépül.

Összességében a forgatókönyv nem rossz, de sajnos igazából hullámzó. A rendezés sem sikerült valami jól. A színészek szerintem kihozták a maximumot, ennél többet ők nem tudnak. A hangi és képi effektek gyengék lettek. Így, amit adni tud, az kb. három csillag. Azért írtam le a történetet, mert a filmre még igazából nem érkezett komment, vagy arra utaló jel, hogy valaki látta volna. Szóval csak annyit tudok mondani, hogy egy középkategóriás film gyengébb akció jelenetekkel, és azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam.

A történet nem lenne rossz, de mint írtam, hullámzó. Az akciójelenetek, sem a harcművészeti jelenetek nem voltak olyan pontosak és jók, hogy azt egy magasabb kategóriába sorolhattam volna. Egyszer nézhetős film némi akcióval és kis humorral. Egy kis kikapcsolódásra jó. Üdv, Yosi

2