2021.02.10 14:42 Kóborló Olvasottság: 148x
1

Nem rossz, de nem is egy kiemelkedő alkotás

Kedvelem a horror műfaján belül azt az irányzatot, amit test-horrorként szoktak emlegetni idehaza, tulajdonképpen emiatt kezdtem bele eme filmbe is. Véleményemet azzal kezdeném, hogy nem épp azt kaptam tőle, ami miatt kiválasztottam, de azért nem bántam meg azt a közel másfél órát, amit a filmre szántam. Nem volt egy kiemelkedő film, de vállalható, még úgyis, hogy a technikai kivitelezései kissé kezdetlegesnek tűntek.

Már magát a magyarosított címet is kissé hatásvadásznak éreztem az eredetihez képest, hisz ha a horror műfaján belül a Torzszülöttek szót használják, tudat alatt egyből valami kegyetlen és szörnyű deformálódásra asszociálok. Igaz, hogy fellelhető benne pár szerencsétlen ember, akik valamilyen testi fogyatékossággal rendelkeznek, de az igazi Torzszülötteket ebben a történetben egy tudós kielégíthetetlen tudásvágya hozza létre. Ráadásul ezzel a történetszállal elég mostohán bántak.

Nem rossz, de nem is egy kiemelkedő alkotás

A történetet nem mondanám rossznak, ráadásként egész kellemes hangulattal rendelkezik, bár én egyes jelenetein kissé éreztem egyfajta szomorkás hangvételt is (vagy csak képes volt a film egyfajta együttérzést kiváltani belőlem). Hogy mennyire horror, és mennyire tudományos fantasztikum a Torzszülöttek című film, nehéz megállapítani, hisz mindkét műfajból merít egy kicsit, de tulajdonképpen egyikből sem eleget ahhoz, hogy egyértelműen eldönthetővé váljon, merre is akarták volna a készítők az alapelveit billenteni. Talán ezt mondanám a legnagyobb hibájának, hogy csak keveset mert. Lehet, hogy ez betudható a korának, hisz egy 1974-es filmről beszélhetünk, de az is lehet, hogy az alacsony költségvetés vettet neki gátat (körülbelül 400 000 angol font volt a költségvetése).

A film történetében szereplő karaktereket egész jól megírták, és a színészi alakításokat is csak dicsérni tudom. Tulajdonképpen a készítői minden egyéb filmes szempontból egész jól összerakták, ezért is sajnálom, hogy nem mertek kissé bevállalósabbak lenni a történetével kapcsolatban. Emiatt jár csupán három csillag a filmnek, pedig lehetett volna ez akár erősebb is, ha a készítők jobban kimozdítottak volna a komfortzónámból az alkotásukkal.

horror | sci-fi

Egy háborodott professzor növényi és állati géneket juttat be elrabolt áldozatai szervezetébe.Az így létrehozott emberszörnyeket cirkuszban mutogatják.A professzor újabban... több»

1