2021.02.10 20:43 Yosihiro Olvasottság: 282x
1

Mekong

Azt kell mondjam, ez a hongkongi és kínai koprodukció igen jól sikerült. Azt hiszem, ebben a műfajban ez mindenképp egy látványos és élvezetes film. Ugyan az érzelmek nem emelkednek magasba, mégis azért ad a film valamit abból, ami történhetett, mert ez egy megtörtént eseményen alapuló, jó kis akciófilm.

Van benne csavar, fordulat, egy kis humor, és a szerelem szikráját is megkapjuk, de a fő és a lényeg az az akció, amit olyan látvánnyal és rendezéssel oldottak meg, ami szerintem felveszi a versenyt akár egy amerikai akcióval is. A harcművészetből is kapunk ízelítőt, ami ugyan nem emelkedik ki, de mégis sok olyan jelenet van, ahol egy fogást, ütést remekül mutatnak be.

Összességében a film forgatókönyve jó, a rendezés szerintem pazar lett. A szereplők ugyan néha túljátsszák a szerepüket, és nem alkotnak kimagaslót, mégis adnak a filmnek egy gerincet. A kutya szerepe pedig, azt hiszem, zseniális lett. A látvány, a hangi és képi effektek is nagyon jók. Megérdemli ez a film az öt csillagot, mert azt hiszem, olyan akciót ad, és olyan látványbeli képekkel, amit szerintem csak dicsérni lehet.

Ugyan feliratosan néztem, de azt tudom mondani, hogy a néző számára teljesen megfogó a történetvezetése. Az elején kicsit nehezen indul, de aztán felpörög, majd ismét egy pici hullám, és jön a végkifejlet egy drámai befejezéssel. Azzal a tudattal kelhetünk fel a mozi elől, hogy a bűnösöket elkapták. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki szereti a látványos akciót, ne hagyja ki ezt a remek filmet! Üdv, Yosi

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | thriller | történelmi

A film egy valódi eseményt vesz alapul, amely a "mekongi mészárlás" néven vonult be a történelembe. Két kínai hajószállítmányt megtámadnak, mialatt a Mekongon az állomásaik... több»

1