2021.03.01 22:04 superzero Olvasottság: 133x
2

Monumantális Agatha Christie feldolgozás

Ez egy kiváló, mondhatni fantasztikus film. Gyönyörű helyen játszódik kiváló színészekkel, és az egyik legcsavarosabb, legeredetibb regénye A. C.-nek. Pazar, előkelő, egzotikus környezetben lehetünk tanúi igen szellemes és fondorlatos gyilkosság(ok)nak. A. C. nagyon kitett magáért, és sikerült ismét meglepő fordulat(ok)ra kihegyeznie a történetet, ezért is szeretjük őt annyira.

Ez a film talán a legszebben fényképezett, leglátványosabb és legmonumentálisabb darab az A. C. feldolgozások között. Nálam mindenképp az első helyen áll. Rögtön utána következik a Nyaraló gyilkosok, ami szintén egy remekbe szabott alkotás, szintén Peter Ustinovval, majd jön a Gyilkosság az Orient expresszen és a Vád tanúja Marlene Dietrich-hel. Még mielőtt rám vetné bárki is az első követ, természetesen nagyon kedvelem a 70 részes Poirot sorozatot is, aminek nézésébe nem régen kezdtem bele, de abban még nem vagyok elég jártas. David Suchet szerintem is a valaha volt legjobb Poirot figura, de tőle függetlenül Peter Ustinovot is nagyon szerettem Poirot szerepében.

Monumantális Agatha Christie feldolgozás

Visszatérve a filmhez, ezekután mondanom sem kell, hogy ajánlom megtekintésre. Ezt a filmet mozivetítésre szánták, a film készítői kiváló munkát végeztek, mert nagyon jó színészgárdával, „gyönyörű” környezetben készítették el A. C. egyik sikerdarabját, amit ha láthatott volna maga az írónő, még talán ő is csettintett volna a film láttán, hogy ez igen, ezt jól kitaláltam, és ezt jól megcsinálták…

dráma | krimi | misztikus

Az amerikai milliomos örökösnő, Linnet, aki elcsábította barátnője szeretőjét, s nászútjukat a nílusi gőzhajóra tervezte, gyilkosság áldozata lesz. A gyilkos a hajón... több»

2