2021.04.23 01:04 JohnnyBGood Olvasottság: 218x
2

Végre valami friss, vicces, sokkoló!

A 6. rész is lement, és nincsen vélemény, csak sok csillag? :) Ha még nem találkoztál a sorozattal, ülj le a képernyő elé egy hétvégi késődélután, és nézd végig az első részt! Évente maximum 1 olyan filmet vagy sorozatepizódot látok, amitől leesik az állam, és az Legyőzhetetlen nyitórészétől leesett. Szinte minden, amit írnék róla, spoiler, és csak azt ne! Kerüljétek a spoilereket! Így viszont maradnak a szikár tények: minőségi szuperhős+ sorozat, ami jóval több, mint a DC vagy a Marvel. Erre lenne a pilot alapján egy erős indok, miért (mi is volt az üzenete a Walking Dead képregény alkotójának ezzel a sorozattal), de inkább nézd és lásd meg magad!

Érzelmes, véres, teljesen földtől elrugaszkodott, de ugyanakkor simán hétköznapi történet is egyben. Egyszerre tini és egyszerre felnőtt. Egyszerre nyugati és egyszerre keleti. Egyszerre vicces és egyszerre kegyetlen. Kicsit olyan, mintha egy képzeletbeli keverőgépbe bedobálták volna összetevőként a következőket: X-Men, Dragonball, DC, Pokémon, Marvel, Sin City, Watchman és valami durva anime, majd a végén a gép kihozta volna végeredményként az Legyőzhetetlen-t a maga szarkasztikus és pörgős szuperhős világával. Tökéletes mix ahhoz, hogy jól szórakozz.

Végre valami friss, vicces, sokkoló!

A dialógusok nagyon jók, kevés a történet szempontjából felesleges mellébeszélés, nem húzzák az időt magyarázatokkal, belecsöppensz egy világba, amit senki nem magyaráz el neked, de idővel mind jobban megismered a részleteit, és összerakhatod te magad, hogy is épül fel ez a hm... univerzum? A sorozat hullámokban adagolja az érzelmi impulzusokat és atmoszférát, a hullámok alján leültet, visz magával, a hullámok tetején viszont lesokkol. Kellőképpen természetes ahhoz, hogy láthassuk végre, milyen egy szuperhős durva, legtöbbször kőkemény és véres hétköznapja. (És persze a szerelme, az iskolája, a családja, akár a homecomingban.)

Az eredeti szinkronhangok tök jók, a karakterábrázolás szintén kiemelkedő. Vannak első pillanattól nagyon megkedvelt szereplőim a sorozatban. A harcok brutál szépek, látványosak, nagyon jól megkoreografált jelenetekkel, és szerencsére rengeteg van belőlük az első perctől kezdve. Kétlem, hogy valaki a nyitó rész után ne mozdulna a következőért. Csak ajánlani tudom. Azoknak is, akik nem kifejezetten szerették eddig az animációs műfajt. Üdítően hat, nemcsak a mai sorozat felhozatalban, de a Marvel univerzumon kissé kiégett receptoroknak is kifejezetten jót tesz. Remélem, viszik tovább újabb évadokkal. Nézzétek, megéri!

+1: minden egyes szereplő megfeleltethető egy Marvel, DC vagy X-Men karakternek, különösen – nem véletlenül – az első részben, de végig minden különleges képességű szereplő szándékosan hajaz egy kicsit az ismert figurákra, akkor is, ha csak egy rövid etapra tűnik fel az illető, ez különösen tetszik benne.

Illetve, ha már kritika, az első 10 percben furán hatott, hogy a szememnek nagyon vékony vonalakkal vannak a szereplők megrajzolva, míg a háttér gyönyörűen festett, az effektek pedig tökéletesek; aztán persze már nem számított. :)

2