2021.05.28 10:13 DReyy10 Olvasottság: 987x
4

Kihagyott ziccer vagy...?

Vajon megérte ennyi éven át várni a Jóbarátok nagy összeborulását? A kérdés ennél talán összetettebb, de kezdjük az elején!

Ha azt kérdezzük magunktól, hogy vajon szükség volt-e a Jóbarátok: Újra együttre, és a szívünkre tesszük a kezünket, akkor a válasz leginkább az, hogy nem igazán. Persze egy új évad vagy egy filmes lezárás más dolog lenne, de egy ilyen nosztalgikus összeborulás nélkül kétségkívül meglett volna a világ. De! Egyébként szórakoztató, vicces és ízléses, nosztalgikus lett-e a dolog? Igen, igen és igen. A világjárvány miatt hosszú ideje húzódik már a Jóbarátok különkiadásának a premierje, eredetileg pedig úgy is volt, hogy itthon majd csak valamikor júniusban láthatjuk, mivel HBO Max exkluzív tartalomról van szó, de a hazai HBO valahogy mégis kimenedzselte, hogy a világpremierrel egy időben láthassuk (köszi!). 

Kihagyott ziccer vagy...?

Azt persze talán minden rajongó tudta a lelke mélyén, hogy minden idők legsikeresebb sitcomja a 2004-es lezárás után valamilyen formában vissza fog térni, a kérdés csak az volt, hogy erre mikor és milyen formában kerül majd sor. A széria lezárásába mindenesetre nem igazán lehetett belekötni, ezért nem lett volna túlságosan valószínű egy egészestés mozifilm, így az HBO egy különleges formátumot választott, amiben azért benne volt a bukás lehetősége is. Szerencsére azonban kiderült, a Jóbarátok tagjai még ma is ugyanolyan viccesek, mint egykoron voltak, és egyszerűen jó újra rájuk nézni, és felidézni a tévé előtt töltött órákat (éveket), az újranézett kedvenc epizódokat, emlékezni arra, hogyan is nevettettek meg minket, és nevettetnek meg újra és újra. 

Ahogy Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer egymásra néz, abban bőven van érzelem és egymás iránti tisztelet, amit ügyesen fog meg a kamera, és az embernek egyszerűen jól esik nézni. Nem akarok naivnak tűnni, de hiszem azt, hogy ők az évek során tényleg barátokká váltak, és ezért is működött olyan jól a sorozat, és működik az Újra együtt is. El lehetne időzni a nagy cameókon is, kapunk mindent az ikonikus brit futballistától a zeneipar egyik, ha nem a legnagyobb női csillagáig, de senkinek nem akarom elrontani a meglepetést, aki még nem látta, úgyhogy szándékosan nem írok itt neveket.

A Jóbarátok: Újra együtt mindent összevetve egy működőképes különkiadás, ami semmilyen módon nem váltja meg a világot, de ha már valaki egyszer nosztalgiázásra adja a fejét, akkor azt valahogy így érdemes csinálni. James Corden nélkül mindenesetre meglettem volna. 

romantikus | vígjáték

A legendás sorozat szereplői visszatérnek a jól ismert stúdióba, ahol improvizálnak, játszanak és visszaemlékeznek a történetekre, amelyeket a sorozat forgatása során... több»

4