2021.06.03 19:16 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 101x
1

Belehalni abba, amit szeretek

367 nap és még 1. Ennyi ideig tartott David Berkowitz ámokfutása, vagy úgynevezett "karrierje" a sötét New Yorki utcákon. Berkowitz állítása szerint még 1975- ben megtámadott két nőt, akiket súlyosan megsebesített. Az egyik névtelen maradt, a másik a támadás után sokáig kórházban is volt. Igaz, most, hogy megnéztem Maury Terry dokumentumfilmjét, kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy kik is gyilkoltak igazából. A yonkersi csatornákból vezető úton nem vezethetett máshová az út, csak a "Gyermekek" nevű sátánimádó szektába, ahol állatáldozatokat mutattak be és vért ittak.

Berkowitz, akit gyermekként adoptáltak, és nem volt túl vidám gyermekkora, csak tartozni akart valahová. A kissé labilis fiatalembert aztán több mindenre rá lehetett venni. A gyilkosságoknál, ahol 44-es kaliberű fegyverrel lőttek rá az áldozatokra, a pisztolyt Berkowitz-nál találták meg. Terry viszont szagot kapott, és elkezdte több mint 20 évig tartó nyomozását.

Belehalni abba, amit szeretek

Megdöbbentő korrupció jön le a képernyőkről, még ennyi idő távlatából is. Ami hihetetlen, hogy a legtöbb gyilkosságnál, ahol látták a tettest, a személyleírás nem stimmelt. Később a filmből kiderült, hogy David barátja és szomszédja, Sam Carr az, akire a rajzolt képek kísértetiesen hasonlítanak. Terry több év után végre megtalálta a kapcsot Berkowitz és a sátánista szekták között. Az igazi Sam fia pedig Sam Carr volt, aki több gyilkosságnál is ott volt. Őt és a testvérét is megölték, hogy semmi se szivárogjon ki.

Hosszú évek kitartó nyomozása után John Santucci, a Queensi államügyész újraindította a nyomozást. Pedig Abraham Beame, a 78-ban regnáló polgármester a Berkowitz-ot elkapó rendőröket gyorsan kitüntette, akik a mai napig hazudnak és tagadnak. Joseph Borelli és Joe Coffey rendőrtisztek egy kanál vízben meg tudták volna folytani Terryt. A sátánista szekta módszeresen intézett el mindenkit, aki valamilyen módon érintett volt az ügyben. Ron Sismant, aki néhány gyilkosságot kamerázott egy mikrobuszból, a vevőt, aki egy milliomos playboy volt; mind erőszakos halált haltak.

Hihetetlenül szövevényes hálózat volt ez, ami a texasi sivatagoktól New Yorkon keresztül egészen a ködös Nagy-Britanniáig terjedt. A "Gyermekek" tagjait is módszeresen kivégezték, lassan, de biztosan. Terry látta és tudta, könyvet is írt róla, de a rendszer lassan, de biztosan bedarálta. Korrupt, csak magával foglalkozó polgármester, hazug rendőrök és újságírók, akik nyomásra cserben hagyták Maury Terryt, aki szó szerint feláldozta a szabadidejét, családját, egészségét, és végül is ebbe az ügybe halt bele. Ilyen a világ. Szövevényes ügyek, összetartó, gazember rendőrök. Sam fia pedig a börtön foglya egész életében, és a bűntársai közül még a mai napig is lehetnek szabadlábon.

Respect Maury Terry. Egy igazi riporter, akiből több kellene. A minisorozat odatapasztja a nézőt a televízió elé. Zseniális, korabeli képsorok, riportok, megszólaló egykori áldozatok és hozzátartozók. Egy ügy, amit soha nem felejtünk, nem felejthetünk el. Mi az igazság? Talán már soha nem derül ki. Viszont okulás miatt ez a sorozat erősen ajánlott. Ja, és igyunk egy kortyot Maury Terry emlékére! Megérdemli. Plusz egy főhajtás az áldozatokért.

dokumentum | krimi

A Sam fiai akta egy életen át tartó megszállottságot eredményezett Maury Terrynél, akinek meggyőződése, hogy a gyilkosságokért egy sátánista szekta felelős. több»

Rendező: Joshua Zeman
Szereplők: David Berkowitz
1