2021.08.11 23:15 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 862x
2

Hello Amerika, már megint dobtatok egy büdös nagy csontot?

Jerry Rice és Janice Ruhter igaz története filmes átdolgozásban. Már az elején sejtettem, hogy ez nem az én filmem lesz, és a végére kezet ráztam saját magammal. Gagyi, olcsó, sablonos, tele plágiummal...

Miért nem próbáljuk az agyunkat tornáztatni, gondolkozni (tudom, nehéz műfaj)? Mi, nézők azért vágynánk valami újra, eredetire, kliséktől mentesre és igazán ütősre, ha már a műfaj misztikus horror. Ashley Greene, az egyik főszereplő, a hűtlen asszonyka, aki az Alkonyat után (ahol baromi színtelen, szagtalan volt) csak izmos "ZS" kategóriás filmekben csillogott, itt is javarészt a szemét meresztette, és hatalmasakat pislogott, remélem, talál magának egy tisztességes civil állást, mondjuk Ausztráliában folyamatosan aranyásókat keresnek.

Hello Amerika, már megint dobtatok egy büdös nagy csontot?

A másik főszereplőnk Shawn Ashmore, szintén zenész... Másodrangú, nem túl erőteljes karizmájú színész, aki még így is néha beleszalad egy-két jobb moziba, mint például az X-Man 2003-as, 2006-os és 2014-es része, a Romok, Devils Gate és a Gyilkos előítélet... Ezen azért agyaltam. Pont arra járt, hogy beválogatták?

Mozink rendezője nem bízott semmit a véletlenre. Peter Winther felmérte, mi is kell ma egy úgynevezett horrorfilmhez. Na lássuk, gondolta. Először is kell egy feleség, aki labilis, kissé szétszórt, elhanyagolt és csalfa. Jöhet egy férj, aki mentálisan széthullott, kicsúszott a lába alól a talaj, elvesztette a bizalmát az asszonykával szemben. De semmi gond, mert igaz, elszegényedtek, kiégtek, de hopp, egy luxus környéken még éppenséggel gyorsan vesznek egy luxus kecót. (Mi van???) Visszavitték az üres sörösüvegeket?

Na oké, beköltöznek a szipi-szupi, csilli-villi házba, ahol minden zsírkirály és digit. Van akkora fürdőszobájuk, mint egy kisebb stadion. Hirtelen elkezdenek a dolgok rendben menni, csak az éjszakák ne lennének. Natalie furákat álmodik, és mindene eltűnik, vagy éppen máshol találja meg, a lakás különböző részén. Pedig megnyer egy óriási projektet, persze, mint kiderül, az ex-szeretője segítette titokban hozzá. Kevin eközben gyilkossági helyszíneken takarít, és visszamegy az abbahagyott főiskolára. Persze egy miniszoknyás kis csitri hamar ráizgul a mentálisan lábadozó mintaférjre.

A történet meg csak nyúlik, de a drámai elemek bemutatása kaotikus és nevetségesen gyenge. Ahhoz már színészek kellenének. Ráadásul a kutyájuk is elpusztul, és ekkor már egy kissé feltekerték a félelemfaktor főkapcsolóját. Ami viszont nagyon egyben volt, az a zene. Sacha Chaban mesterien keverte a félelmetes zajokat és dallamokat, valamennyivel magasabbra emelve a gyengécske színvonalat. Natalie mamája, mint egy kiöregedett utcalány (Susan Walters), berobbant, majd elviharzott egy rövid, ám de annál velősebb párbeszéd után. Jómagam kicsivel több szerepet szántam volna neki...

Egyszóval mi is a véleményem? Nem sok pozitívum. Tehát Peter Winther csúnyán elmérte. A kísértetház, ami végül is nem az, a lapos párbeszédek és a baromira kiszámítható lezárás. Van benne néhány ijesztőbb jelenet, de ez már 2021-ben édeskevés. Nincs meg a balansz, ami nagyon sokat számít. A kevés jó dolog egyike, a film tényleg igényesen, és szépen van fényképezve. Plusz, amit már említettem, a zene. Hát nem lettem most sem a streaming nagy rajongója. Futószalagon gyártott olcsó és ötlettelen filmek, amik rám kifejezetten nincsenek hatással. Ja, de igen, kissé felbosszantom magam.

Hölgyeim, uraim, ha nagyon nincsen semmi dolgotok, és esik az eső, vagy éppen várjátok, hogy kihozzák a pizzát, max akkor kapcsoljatok ide, hogy megnézzétek! De nehogy elaludjatok, mert a pizzás srác hamar megunja, hogy senki nem nyit ajtót! És éhgyomorra nem jó elaludni. Még rémálmaitok lesznek.

horror | thriller

Egy fiatal pár kapcsolata válságba kerül, egy megbízás azonban reményt nyújthat, hogy mindent újrakezdhessenek. Beköltözve egy különös otthonba azonban egy nem várt... több»

2